„Špatně se mu občas dýchá,“ řekla Aha! už mnohokrát hercova manželka Jaroslava Šavrdová, která svému milému pokaždé zavolala domů sanitku, jež ho odvezla na Karlák.

Tam dali herce dohromady a on se vrátil domů vždycky už po svých, neboť to má z nemocnice na Karláku kousek. „Pan Somr tady ležel, už je ale propuštěn,“ dozvědělo se teď Aha! na plicním zmíněné nemocnice. Herec byl hospitalizovaný na přelomu roku. Na dotazy ale nereagoval.

„Ono se ale jednou stane, že už se nevrátím,“ snažil se o žert před dvěma roky Somr a posteskl si, že tráví nejvíce času po nemocnicích. V den, kdy legendárnímu herci bylo osmdesát, Somr neslavil a absolvoval magnetickou rezonanci.

VIDEO: Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr!

Video
Video se připravuje ...

Tajemství Ostře sledovaných vlaků: Razítka na zadek nedával jen Somr! Česká televize

„Kde jsou ty doby, kdy jsem o narozeninách juchal? Tytam!“ hlásil před pěti lety profesor Ječmen z Básníků, Servác ze Tří veteránů nebo výpravčí z Ostře sledovaných vlaků. Když mu bylo 85 let, tak sice své jubileum strávil doma a v pohodě, lékaři ho ale čekali den nato. 

„Jsme už schránky zchátralé. Ráno musím do nemocnice,“ svěřil Somr Aha! a tehdy jeho kroky vedly na Neurologickou kliniku 1. LF UK a VFN do pražské Kateřinské ulice. „Lepší už to nebude a já jsem se s tím stárnutím smířil. Přednost má teď zdraví, nikoli práce,“ komentoval Somr, který si naposledy zahrál v šestém díle Básníků, a to ještě s podmínkou, že bude hrát vleže.

VIDEO: Dojatý Somr: Nestydím se plakat, rád jsem sentimentální!

Video
Video se připravuje ...

Dojatý Somr: Nestydím se plakat, rád jsem sentimentální! Eliška Vinterová, Martin Hykl

Fotogalerie
37 fotografií