Arnošt byl ve dvaceti letech lehce nervózní, že stále nezaskóroval u žádné ženy, až vzal jeho tatínek osud do svých rukou. „Dřív to bylo tak, že otcové brali syny do bordelu, ale v roce 1966 žádné bordely nebyly. Ale on říkal, že jednu takovou osobu zná, a dal mě s ní dohromady,“ začal herec s vyprávěním v show 7 pádů Honzy Dědky.

Ošplíchl si ksicht

„Přišel jsem k ní a ona říkala: ,Můžete se umýt.´ Měla tam lavor s vodou. Šel jsem k tomu lavoru a jako člověk nezkušený jsem nabral vodu a ošplíchl jsem si ksicht. Pak to proběhlo, nebyla to žádná sláva, stálo mě to 70 korun,“ popisoval se smíchem Goldflam, jehož proslavila role Arnoštka ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a teď září v seriálu Špunti na cestě. „Pak zase řekla, že se můžu umýt. Já jsem to zase nepochopil, šel jsem k tomu lavoru a ošplíchl jsem se znovu. Odešel jsem a už jsem nebyl panic,“ dodal Arnošt s tím, že pak už se pořádně rozjel. Ženil se ovšem jen dvakrát. Co dalšího na sebe nejen Arnošt prozradí, můžete sledovat dnes ve 21.35 hod. na TV Prima.

Mistr pera

Sice se Arnošt proslavil jako herec menších, ale nezapomenutelných rolí, přesto je mnohem úspěšnějším spisovatelem a dramatikem. Je autorem 85 divadelních her a píše také knihy pro děti. Těch napsal už 10. K tomu připojil 4 povídkové knihy pro dospělé a mnoho dalších textů.

Video: Arnošt Goldflam (75): Zatím senilitu jenom hraju! 

Video
Video se připravuje ...

Arnošt Goldflam (75): Zatím senilitu jenom hraju! Markéta Reinischová

Fotogalerie
26 fotografií