Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Influenceři pijí krev fanouškům: Válka je sice smutná, ale peníze jsou peníze!

/
  • Influenceři naštvali fanoušky.
    3. března 2022 ● 14:00

    Influenceřina je těžká dřina a účtenky nepřestanou chodit ani během války na Ukrajině. Tak to alespoň cítí několik slavných tváří českého instagramu, které naskočily na vlnu lítosti a své placené spolupráce klidně a rády propojí s těžkými událostmi posledních dnů. Ne všichni fanoušci to ale kvitovali s povděkem! 

  • 1.

    Agáta Hanychová

    Účastnice druhé řady reality show Like House Agáta Hanychová (36) to bere pragmaticky a mluví zcela otevřeně. „Vím, že je šílený, co se právě děje,“ uvedla svůj příspěvek. Svěřila se, že se snaží pomáhat, pracovat ale musí stále. A její prací je i nabízení různých produktů na instagramu. 

     

    „Uvědomuju si, že my, co do té práce musíme, máme být vlastně vděční, že jdeme. Takže tohle píšu od mýho pracovního stolu,“ pokračovala. Pak poděkovala obchodu zaměřenému na produkty s nakouslým jablíčkem, od kterého má nový počítač, a nabídla svým sledujícím slevu. Nezapomněla zmínit ani nový díl svého pořadu Výlet s mámou. 

     

  • 2.

    Kamila Rundusová

    Za nedávný příspěvek to pořádně schytala kuchařka Kamila Rundusová (32) alias Kamu. „Modlím se za zmrzlinu a modlím se i za potřebné. Posílám moc lásky všem našim přátelům v Evropě. Mír a lásku,“ napsala na sociální sítě. 

     

    Jak se dalo čekat, lidé to nenechali bez odezvy. „To jsi fakt pipina. Modlíš se za zmrzlinu... To myslíš vážně? Spojuješ reklamu s válečnou situací, to máš tedy koule,“ vzkázal jí jeden z fanoušků.

     

    V jiném příspěvku zase obchodnice Kamu sdílela ukázku z kapitoly Laskavost ze své nové knihy Jak si uvařit vesMÍR. Nechyběl ani odkaz na stránku, kde je možné dílo zakoupit. 

     

    Poté, co se na ni snesla kritika, oznámila, že výtěžek z prodeje knihy pošle Člověku v tísni na pomoc Ukrajině. 

     

  • 3.

    Andrea Verešová

    „I přesto, co se děje ve světě, bychom neměli přestat myslet na sebe a svoje zdraví,“ apelovala zase na fanoušky Andrea Verešová (41) s nabídkou svého kolagenu, který vám prý pomůže udržet tvář jako ve dvaceti. 

     

     

  • 4.

    Ornella Koktová

    Sporný příspěvek má na triku i trojnásobná máma Ornella Koktová (29). „Moje sluníčko. Tolik úsměvů, kolik rozdá Lilianne za jeden den… nejde snad ani spočítat. Snad se brzy budou moci smát všechny děti v Evropě,“ povzdechla si v příspěvku s několika fotkami své nejmladší dcery (10 měs.). Na tom by ještě nebylo nic zvláštního, malá se ale na dvou snímcích s úsměvem sápala po kojenecké stravě, kterou Ornella dlouhodobě propaguje.

     

    U příspěvku nebylo označení spolupráce a chyběl i slevový kód, je proto možné, že o úmysl prodat výrobek tady nešlo. Na dotaz Blesku, zda šlo o záměr, nebo o omyl, Ornella zatím nezareagovala. 

     

  • 5.

    Martin Carev

    Nadávky se snesly i na jednoho z nejúspěšnějších českých influencerů, youtubera Martina Careva (23), který aktuálně soutěží v show Tvoje tvář má známý hlas. Ten propagoval kreditní kartu. 

     

    „Nechápu, že si někdo řekne, že je ok udělat takovou propagaci... Nepřijde ti to trochu nevhodné v souvislosti s tím, co se teď děje?“ vzkázala mu jistá Anet a podobnými komentáři se to na síti jen hemžilo.

     

     „A slevu na nějaké zbraně? Ty nám pomůžou víc,“ rýpl si Vladimír. Aby to trochu vylepšil, pověsil si pak Carev do storíčka alespoň nápis „FUCK PUTIN“.

     

    Některým ale ještě víc než načasování vadil samotný produkt. „Bez ohledu na válku chápu, že máš podepsáno a termíny propagací se nemění v závislosti na šílenství Putina, ale 'lákat' svojí důvěryhodností na kreditku, se kterou většina lidí neumí zacházet, je to propast a ještě to vlastně ani nezmíníš v příspěvku, mě nutí zamyslet se, jestli tě opravdu nesejmula ta sláva a představa snadno vydělaných peněz,“ zamyslela se uživatelka Li Em.

     

     

  • 6.

    Galerie

    VIDEO: Invaze sílí, firmy hlásí Rusku konec a Čečenci zneškodněni

    Video
    Video se připravuje ...

    Invaze sílí, firmy hlásí Rusku konec a Čečenci zneškodněni Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters, ČTK

    Fotogalerie
    72 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy