Takovouhle čupřinu neměl na hlavě ani na počátcích své hvězdné kariéry! Natáčecí štáb mu však v reklamě dopřál mnohočetnou image, a tak se ze slavného hitmakera stal třeba prodavač, drsný sekuriťák, muzikant s legendárními klávesami kolem krku... i právě muž doplňující zboží do regálů. Před kamerou se ale zpěvák cítil jako ryba ve vodě, „Je to zvláštní, ale herecké nabídky jsem nikdy nedostával. A to ani, když jsem byl ještě mladý a hezký kluk. Dokonce nepřišla ani na roli v Discopříběhu, kde bych vlastně hrát mohl, když už jsem tam všechno nazpíval,“  usmíval se Michal David, v jehož rodném listě naleznete docela jiné jméno - Vladimír Štancl.

V nové reklamní kampani, která vznikla u příležitosti oslav 25. výročí vstupu řetězce PENNY na český trh, zazní také nejznámější Davidovy hity. Na melodii písně Nonstop se zde například rozehraje komický příběh zapomenutého kompotu, který je potřeba doručit ke kase.

Zpěvák si v reklamním spotu dokonce zahrál po boku svého vnuka Sebastiana (v květnu 12). „Nebyla to jeho první role, ale poprvé měl více prostoru. Hraje tam takovýho rošťáka, co jede po prodejně na skejtu, což se samozřejmě nesmí, a tak ho já coby sekuriťák zastavím a pokárám,“ popisoval pyšný dědeček.

„Přemlouvání Sebíka k účinkování nedalo moc práce, ale hlavní a první, co ho teda zajímalo, byl honorář,“ dodal muž, jenž kromě mnoha známých písní, co téměř již zlidověly, dal vzniknout i mnoha povedeným muzikálům. Vnouček si prý natáčení jaksepatří užil - především proto, že mu role předepisovala jízdu na skateboardu. „Na Tenerife chodím do skejťácký školy a tam mě toho hodně naučili,“ prozradil na sebe klučina, který jde podobou hodně do svého dědečka.

VIDEO: Michal David, jak ho neznáte. Poprvé jako herec a hned v několika rolích

Video
Video se připravuje ...

Michal David, jak ho neznáte. Poprvé jako herec a hned v několika rolích Penny

Podle Jense Kriegera, generálního ředitele PENNY, byl „úlovek“ v podobě Michala Davida skutečnou bonanzou. „To, že se nám podařilo oslovit Michala Davida, který je českým hitmakerem a zná ho doslova každý, je pro nás skvělá věc. Je to osobnost, která dokázala a dokáže propojovat generace. Věřím, že se nám podaří lidi pobavit a rozesmát,“ přál by si.

Reklama je dobrá i pro Davida, jelikož fanoušci si zde připomenou jeho známé písničky v úplně novém hávu. „V reklamně budou slyšet poprvé, ale plánuji vydat také CD s názvem Michal David Funky. A samozřejmě zazní i v rámci mého připravovaného Britterm Tour, kde jako speciální hosté vystoupí třeba kapela Verona nebo američtí Village People,“ pochlubil se zpěvák. Turné odstartuje 1. dubna v Ostravě a skončí 7. května v Českých Budějovicích.

Fotogalerie
59 fotografií