Známý bubeník Jan Žižka byl v hudebním světě skutečným pojmem. Pětadvacet let hrál s Karlem Gottem (†80), s jehož dcerou Dominikou (48) měl pletky, a stál u zrodu Pražského výběru, který v roce 1976 založil Michael Kocáb (67). Byl velice talentovaný - ale bohužel, kvůli viru covid-19 už svůj talent nadále rozvíjet nebude. Ač byl silný astmatik, měl i problémy s imunitou, a tak se naočkovat nenechal, což sám demonstroval na sociální síti. Bohužel však nemoc u něj měla nejhorší možný průběh a již nějakou dobu byl hospitalizován v nemocnici.

Ve středu 23. února k němu došlo k sepsi organismu, tedy k otravě krve. „Nastalo selhání ledvin a dalších orgánů, takže ten stav je velmi vážný, ať se za ním přijedu rozloučit,“ hlásila jeho manželka Olivie Žižková na sociální síti, kde pravidelně informovala o zdravotním stavu svého manžela. A ještě předtím o tom, jak se coby neočkovaná cítí být společností utlačována, a že nechce být „ovcí“, co se bude všude prokazovat dokladem o bezinfekčnosti.

Když však dorazila do špitálu, s milovaným mužem jí setkání nakonec umožněno nebylo... Zdravotní sestra jí totiž naměřila teplotu 37,9, a tak ji k němu vůbec nepustili. „Naděje sice umírá poslední, ale pan doktor mě už vlastně připravil na nejhorší...“  štkala Žižková, původně Olga Herzánová, která za své nové jméno vděčila právě svému manželovi.

VIDEO: Olivie Žižková zpěvem proti migrantům: Jak k tomu došlo, že jich tolik prošlo?

Video
Video se připravuje ...

Olivie Žižková zpěvem proti migrantům: Jak k tomu došlo, že jich tolik prošlo? youtube.com

O pár hodin později už posmutněle psala na facebook, že je Jan „v dobrých rukou nahoře u svaté rodiny i se svými blízkými“. Ona se s ním ale rozloučit z výše uvedených důvodů bohužel nemohla. 

„Je to nanejvýš neetické, aby ve chvíli, kdy někdo umírá, jeho blízkým bylo bráněno v poslední návštěvě,“ řekla nicméně Blesku lékařka z ARA. Útěchou pro vdovu může být jedině to, že byl tou dobou v umělém spánku, a tak by si její přítomnost po svém boku během svých posledních minut nejspíš ani neuvědomoval...

Fotogalerie
50 fotografií