„Přátelé, máme oba už týden covid. Jsme úplně mimo,“ informoval na svém facebookovém profilu Jan Žižka 30. ledna ráno. Od té doby se hudebníkův stav prudce zhoršoval. 

Na začátku února musel být převezen na ARO a nakonec uveden do umělého spánku. „Kvůli oslabené imunitě se Honza nemohl proti covidu nechat očkovat. Má tu nejtěžší variantu, navíc je astmatik. Myslím na něj nepřetržitě a posílám mu energii,“ svěřila se Blesku krátce před jeho smrtí hudebníkova manželka, zpěvačka a fotografka Olivie Žižková (46).

V nemocnici ji upozornili, aby byla připravena na vše. „Věřím, že to Honza dá, je to silný chlap,“ doufala ale Olivie. Nakonec bohužel došlo na nejhorší. 

Oznámila to opět sama Žižková na facebooku. „Jelikož jsi už v dobrých rukou nahoře u svaté rodiny i se svými blízkými, tak je mně úplně jasné, že ze mě nespustíš oči a budeš tam na mě čekat. Můj život 20 let s Tebou byl úžasný, krásný, občas napínavý, ale jsem šťastná, žes mně dal jako jediný školu a vzdělání. Když jsme se spolu poprvé setkali v bufetu České televize, tak by mě nikdy nenapadlo že: Mně splníš moje životní přání, že si mě vezmeš, společně se mnou vychováš mého syna, který dodnes nosí Tvé příjmení. Že spolu zažijeme tolik pikantních, vtipných, milostných, ale i dramatických momentů, že jsme mohli spolu mít dnes už 18letou dceru Karin a že jsi mně vybral tak krásné jméno a nechal úředně přejmenovat na Olivii. Ale hlavně to, že budeš nejen mým manželem, ale i tátou, kterého jsem tolik celý život potřebovala...“ rozepsala se.

„Jsi v mém srdci, v mých myšlenkách tak hluboko, že odešlo s Tebou i kus mě. Počkej tam na mě, drž mi místo a hlídej mě jako doposud...Nespouštej ze mě oči. Moc dobře Víš, že bez Tebe jsem jenom kus velkého dítěte... Právě přišel ten čas, kdy jsem začala číst Tvoji knihu. Od teď miluji značku Mercedes, Sonor a Zildjian... Budu si pouštět Tvůj oblíbený film 'KMOTR' , 'AMADEUS'a mimo Beatles začnu poslouchat Stinga, Scorpions a Jazz. Vím, že sis nepřál veřejné rozloučení, pouze ty a já... Máš tolik přátel, fanoušků, kamarádů...? Ok. Budu i to respektovat. Budu hodná a o naše pejsky se postarám a napíšu pro Tebe písničku. Má životní lásko. Díky za všechno.Těším se, až se zase setkáme, jako v našem videoklipu 'S Bohem'. MILUJI TĚ, Tvá žena Olivie,“ loučila se na sociální síti.

Pražský výběr

Žižka byl v hudebním světě známý pojem. 25 let hrál s Karlem Gottem a stál u zrodu Pražského výběru, který v roce 1976 založil Michael Kocáb. Ondřej Soukup hrál na kytaru a Jiří Niederle na saxofon.

„Prožil jsem s nimi krátkou, ale hezkou etapu. Ondra Soukup s manželkou Gábinou mi byli za svědka na druhé svatbě,“ zavzpomínal před časem Honza.

Gottovou připravil o věneček

Jeho smrt zasáhla i Dominiku Gottovou (48). Ta s ním jako mladá přišla o věneček a tři roky s ním udržovala milostný vztah. O tom, že je v kritickém stavu, se dozvěděla od redakce Blesku. 

„Napsala jsem mu podpůrnou zprávu na facebooku, tak snad si ji přečte. Dejte mi, prosím, v příštích dnech vědět, jak na tom je. Modlím se za něj,“ rozloučila se Slavíkova dcera, která kdysi svého tatínka vztahem s Žižkou velmi šokovala.

Bubeník byl totiž ženatý a to, že si začal s dcerou svého šéfa, s Gottem zamávalo. „Domlouval mi, abych ten vztah ukončila a že jsem se zbláznila. Dokonce došlo k trapné situaci. Bylo to na nějaké oslavě, asi pro 600 lidí, kde jsme byli táta, já i Honza. Dali jsme si tam pár drinků a on mě potom veřejně přede všemi objal v pase. Načež přišla Věra Žižková, jeho tehdejší žena, a řekla: Doufám, že se dobře bavíte! Myslím, že ona sama se o našem vztahu dozvěděla poprvé právě tam,“ vzpomínala Dominika v knize Poslední roky s Karlem.

VIDEO: Další hudební úder Olívie Žižkové: Přezpívala Modlitbu pro Martu! Co na to Kubiška?

Video
Video se připravuje ...

Další hudební úder Olívie Žižkové: Přezpívala Modlitbu pro Martu! Co na to Kubiška? youtube.com

Fotogalerie
64 fotografií