Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sexbomba Mottlová v netradiční roli: Další Lída Baarová!

/
  • Bára Mottlová je novou Lídou Baarovou!
    28. ledna 2022 ● 08:20

    Na divadelních prknech většinou Bára Mottlová (35) předvádí svůj komediální talent. Nově se ale představí ve zcela jiné roli – zahraje si prvorepublikovou kontroverzní hvězdu stříbrného plátna Lídu Baarovou (†86)!

    Pro blonďatou dračici to bude velký úkol. „Po dlouhé době je to komorní projekt, protože většinou hraji taškařice a takové zájezdové komedie,“ řekla Blesku herečka o hře s názvem Lída Baarová a ta druhá, jež se bude uvádět v divadle na pražské Letné i jako zájezdové představení.

    Intimní projekt

    Zkoušení tragické frašky o složitosti dvou neskutečně silných osudů trvalo celý rok. „Je to nádherná práce, ale je to hodně náročné a složité. Moje srdcovka. Tento projekt je hodně intimní. Je o velmi složitém vztahu mezi Lídou Baarovou a její sestrou Zorkou,“ popsala Bára, která musela hvězdě 30. let přijít na chuť a pořádně nastudovat její nemilosrdný osud.

    Nechápala ji

    „Odmala jsem milovala Adinu Mandlovou a Baarová pro mě byla trošku zvláštní a moc jsem ji nechápala. Ta živočišná Adina byla moje krev. Osud Baarové byl neskutečný. S Hitlerem, Goebbelsem a tak, to je nemyslitelné i v dnešní době,“ dodala herečka, jež tak v této roli předvede vše, co v ní je, a představí se také jinak než jen jako sexbomba, které leží muži u nohou.

    Ve stínu sestry

    Hvězda 30. let měla sestru Zorku (†24), jež byla také herečkou a jejíž osud předurčila právě Lída. Tu označili po válce za kolaborantku a Zorku, která se dlouhodobě potýkala s psychickými problémy, vyobcovali kvůli slavnější sestře z divadla. To už bylo pro mladou herečku nad její síly a ukončila život skokem z okna rodinné vily na pražské Hanspaulce.

    Tyhle ji hrály před Bárou...

     

  • 1.

    Alžběta Bartošová (30): Zpívající hvězda v muzikálu Liduschka

     

    O Baarové vznikl i muzikál s názvem Liduschka, který v roce 2016 uvedla Nová scéna Tylova divadla v Plzni. Muzikál se na život slavné herečky podíval velmi ironickým a provokativním způsobem. Hlavní role se ujala Alžběta Bartošová. „Byla to těžká práce, ale o to větší radost z ní mám,“ řekla muzikálová herečka, jež se díky roli Baarové dostala do širší nominace na Cenu Thálie 2016.

     

    Alžběta Bartošová jako Lída Baarová
    Autor: archiv

  • 2.

    Táňa Pauhofová (38): Vědomí krásy a moc ve filmu Lída Baarová

    Neuvěřitelný osud herečky, která se údajně paktovala s říšským ministrem Josephem Goebbelsem, zaujal také režiséra Filipa Renče (56), který v roce 2016 uvedl do kin svůj film Lída Baarová. Do hlavní role mladé Lídy obsadil Táňu Pauhofovou. „Její fascinující osud je pro každou herečku výzvou. Lída si byla plně vědoma své krásy a moci, kterou má díky ní v rukách,“ řekla slovenská herečka.

     

    Táňa Pauhofová jako Lída Baarová
    Autor: archiv

  • 3.

    Jana Stryková (42): Tělo a duše v divadelní hře Sestry B.

    Role Lídy se zhostila také Jana Stryková v divadelní hře Sestry B., kterou uvedlo v roce 2016 malé pražské Divadlo Troníček. Opět se zde zinscenoval drsný osud obou sester. „Zorka chtěla být na jedné straně jako Lída, na druhé straně se tomu bránila,“ popsala tehdy herečka svůj pohled na hvězdu, která byla milovaná a zároveň zatracovaná.

     

    Jana Stryková jako Lída Baarová
    Autor: archiv

  • 4.

    Zdenka Procházková (†95): Povýšená Němka ve filmu Lída Baarová

    Stárnoucí Lídu Baarovou v Renčově filmu ztvárnila Zdenka Procházková. Ta se s herečkou dokonce osobně setkala. „Byla to kariéristka a povýšená Němka,“ prohlásila o ní kriticky.

     

    Zdenka Procházková
    Autor: Robert Klejch a Karel Kopáč

  • 5.

    VIDEO: Playmate Bára Mottlová hlásí rozchod s přítelem: Jaký byl důvod

    Video
    Video se připravuje ...

    Playmate Bára Mottlová hlásí rozchod s přítelem: Jaký byl důvod? Kisa Císařová, Lukáš Červený

    Fotogalerie
    70 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy