Smutná zpráva se objevila na sociálních sítích, jako z prvních reagovaly herečky Kateřina Macháčková (72) nebo Bára Fišerová (43). „Petře, nemůžu uvěřit, že tahle tvá PF byla tvou poslední…ještě mělo být spoustu tvých nových fotek a příběhů…ale tvůj ateliér dostal nebeské stěny plné fotografií legend, se kterými jsi se dnes setkal…mávám ti nahoru a občas na nás blejskni, ať nikdy nezapomeneme…ale neboj, to se nestane …vzpomínky na tebe jsou nesmrtelné…sbohem Péťo,“ píše Fišerová ke snímku letošního novorčního přání od Našice, poklonu někdejšímu spolupracovníkovi z „Palmovky“ skládá i Macháčková. „Zažili jsme krásnou éru,“ konstatuje.

Na Palmovce Našic setrval v pozici manažera více jak 12 let. Byl oblíbený mezi herci, s řadou z nich ho pojilo přátelství. S Vlastimilem Brodským sestavil knihu Bróďa, spolupracoval i na knize s Kamilou Moučkovou. Dlouhodobě bojoval s cukrovkou. Jeho smrt zřejmě byla náhlá, ještě před několika dny byl aktivní na sociálních sítích. Podle informací jeho přátel se mělo jednak o rychlý a těžký průběh onemocnění covid - 19. „S bolestí v srdci a slzami v očích si vás dovoluji informovat o úmrtí významného českého fotografa Petra Našice, který zemřel ve věku 57 let. Byl nalezen ve svém bytě,“ informoval producent Robin Suchánek.

Jako mladík se dostal v roce 1983 k fotografování filmu Amadeus prakticky náhodou. Chodil na soukromé lekce divadelní fotografie k architektovi Josefu Svobodovi, který dělal v Amadeovi divadelní kulisy. „Ten mně dohodnul možnost fotit na natáčení. Bylo mi 18 let, měl jsem od táty fotoaparát značky Praktica. Pamatuji si to jako dneska, jak se mi tam nechtělo. Nakonec jsem se vypravil a polotajně jsem tam fotil, samozřejmě s požehnáním pana režiséra Miloše Formana. Nesměl jsem ale udělat žádný záběr z pozice kamery. Na to dohlížel Mike Hausman. Pak to leželo asi deset let v šuplíku až do doby, kdy kamarád Honza Hřebejk režíroval divadelní verzi Amadea v Divadle Pod Palmovkou, kde jsem tehdy pracoval jako manažer. Tak jsme to vytáhli na světlo a udělali k premiéře výstavku z natáčení filmu. Teď už si to žije nějak vlastním životem, projelo to kus světa, visí to v několika hotelích a na zdech bytů mých kamarádů,“ vzpomínal Našic.

VIDEO: Podvedení fanoušci Brzobohatého zuří! A drsné reakce na píseň Gottové

Video
Video se připravuje ...

Podvedení fanoušci Brzobohatého zuří! A drsné reakce na píseň Gottové Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
26 fotografií