Smutek z nečekaného skonu Mekyho, který podlehl komplikacím se zápalem plic, umocnily vánoční svátky a konec roku. I na Štědrý den měl Žbirka prostřeno u tabule a jeho rodina postrádala slavnostní náladu.

Proto nastala ta správná chvíle, aby si vdova Katka zašla na večeři ve společnosti kamarádek a zpěvákových spolupracovnic. Pozvala vizážistku Luciu Gibodovou, produkční Silvii Antochovou Peckovou a zpěvačku Marthu, která s Mekym nazpívala nesmrtelný hit Čo bolí, to prebolí.

„Sešly jsme se, jak jsme si slíbily na pohřbu, že zajdeme na skleničku, a tak jsme to spojily i s večeří v oblíbené restauraci,“ odpověděla na dotaz Blesku Katka Žbirková.

„I když jsme to neplánovaly, tak jsme zavzpomínaly na Mekyho. A po dlouhé době jsem se hodně nasmála. Bylo to hořkosladké. Manžel byl pověstný svým anglickým humorem, který miloval. Začaly padat jeho oblíbené fóry,“ popsala vdova večer plný veselých vzpomínek, který jí byl zaslouženou vzpruhou.

Zpěvák loni 10. listopadu podlehl opakovanému zápalu plic. Na stejnou nemoc zemřela i jeho maminka.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala.

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala. Lukáš Červený, foto: archiv rodiny Žbirkových

Fotogalerie
50 fotografií