„V noci na dnešek zemřel můj nejstarší spoluhráč, úžasný muzikant a spolužák v rockové škole, jak vždycky říkával, Luboš Andršt,“ oznámil smutnou zprávu na facebooku Prokop, bývalý politik Občanské demokratické aliance, ale též zpěvák a moderátor.

„Budeme na něj zítra vzpomínat v Lucerně,“ prozradil Michal. „Spolu s námi i jeho bratranec Petr Janda. RIP kamaráde,“ dodal ještě Prokop, který v letech 2000 - 2013 uváděl na České televizi pořad Krásný ztráty.

Bohužel tentokrát došlo na ztrátu, která není krásná, ale spíše smutná - česká hudební scéna přišla o další tvář. Andršt, jehož otcem byl hokejista Zdeněk Andršt, s Prokopem začal hrát již na konci 80. let. Kromě toho po revoluci také hojně spolupracoval s Martou Kubišovou, ale vystupoval též s Jiřím Stivínem či doprovázel na jazzovém festivalu zpěvačku Katie Webster.

Hrál především s kapelou Blues Band a také s kapelou Energit, jejímž byl zároveň i jediným původním zakládajícím členem. Věnoval se hudbě v žánru blues, jazz, jazzrock a artrock. 

VIDEO: Petr Janda vyvedl krásnou Alici: Dnes mám hodně vysokou cenu!

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda vyvedl krásnou Alici: Dnes mám hodně vysokou cenu! Markéta Reinischová, David Turek

Fotogalerie
15 fotografií