„Rozhodně překládáme listopadové koncerty, dále to závisí na tom, jak se bude Hanka cítit,“ řekl Aha! zpěvaččin manažer a kapelník Boom!Bandu Jiří Dvořák (57). Ten moc doufá, že ji krevní transfuze co nejdříve postaví na nohy. Je totiž nezbytné, aby už v prosinci koncertovala, neboť vánoční koncert v Lucerně, který má naplánovaný 16. prosince, je velice náročný. „Lucerna je pro Hanku vždycky vysilující, i když je fit, tak je teď třeba, aby byla už pořádně rozjetá,“ podotkl Dvořák.

Zagorová léta trpí vážným onemocněním krve, transfuze už ale vůbec nepotřebovala. Covid, který prodělala před rokem, jí ale nemoc zhoršil a totálně zase rozhodil krevní destičky. A zkolabovala zrovna, když byla doma sama. Neteř zavolala policii, a ta ji našla v bezvědomí.

Vrátit ji na pódia mohou pouze transfuze, na které podle informací Aha! musí chodit dvakrát týdně. „Doufám, že ta krev Hanku nabuší. Vždycky je po ní jako znovuzrozená. Karel Gott byl po krvi také jako vyměněný. Kolikrát mi říkal: Člověče, mně snad dali krev nějakýho fotbalisty, jak báječně se cítím,“ zavzpomínal Dvořák, jehož kapela Slavíka léta doprovázela.

Živé koncerty včetně Lucerny teď tedy závisí na tom, jak rychle se zpěvaččino tělo dokáže dát dohromady. „Až čas všechno ukáže, já ale věřím, že se nám Hanka brzy vrátí,“ usmál se kapelník a dodal, že jisté je teď snad jen jedno. A to Hančina účast na Silvestru České televize, který by měl po mnoha letech probíhat v duchu à la Menšík. „Má tam mít směs největších hitů, což se samozřejmě točí, jako se všemi ostatními, na playback, a nemělo by to Hanku vůbec vysilovat,“ vysvětlil.

Hanka po všech zdravotních útrapách pozvedla číši se svým oblíbeným šampíčkem. Manželovi Blanky Matragi (68) bylo totiž 80 let. A módní návrhářka svému Makramovi v den jubilea uspořádala narozeninový oběd. Dostavili se mj. Karel Vágner (79) s manželkou a Štefan Margita (65) s Haničkou písničkou.

Krom Vágnera, který si dal bifteky, si všichni objednali telecí pečeni a po celý oběd se popíjelo šampaňské, které naše Zagorka obzvlášť miluje. A také že si ho dala, i když si jenom cucla, s gustem. Společnost, ač nerada, musela ale opustit jako první. V Kolářově centru ji čekaly rehabilitace, na které pravidelně dochází. Báječný oříškový dort ale ještě stihla ochutnat.

VIDEO: Arturovo rozhodnutí o zesnulé matce! A Zagorové utrpení do konce života

Video
Video se připravuje ...

Arturovo rozhodnutí o zesnulé matce! A Zagorové utrpení do konce života Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií