Josef Alois Náhlovský se svým talentem nesmazatelně zapsal do historie české komedie. Narodil se v Lomu u Mostu a sám sebe rád tituluje jako „posledního žijícího Krušnohorce“. 

VIDEO: Josef Alois Náhlovský: Svatba? Nejdřív po 20 letech randění!

Video
Video se připravuje ...

Josef Alois Náhlovský: Svatba? Nejdřív po 20 letech randění! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Dráha herce a baviče jeho první volbou úplně nebyla. Vystudoval český jazyk a dějepis, pak ale přišlo moderování společně s Petrem Novotným v programech skupiny Fešáci a na jevišti byl brzy jako doma.

VIDEO: Trailer nové minisérie Jiřího Mádla, s nímž Náhlovský také spolupracoval

Dlouhé roky úzce spolupracoval s Josefem Mladým(†63), ten ale v roce 2018 podlehl rakovině. „To byl velmi slušný a hodný člověk. My jsme spolu jako profesionální dvojice dělali přes 37 let, takže jsem ho v podstatě považoval za člena rodiny. Kolikrát ani manželství tak dlouho nevydrží, a my jsme byli naprosto v pohodě. Vždycky bez mráčku. Nepamatuju si, že bychom se nějak vážně pohádali,“ řekl po jeho smrti Náhlovský Blesku. 

Slavný český bavič si svým originálním přístupem vysloužil označení „drastický komik“ - kvůli cenění zubů a prokládání vtipů vlastním smíchem. Kromě Mladého spolupracoval například s Karlem Šípem (76) nebo Jiřím Mádlem (35).

Náhlovský se ale kromě komediálních skečů věnuje také herectví. Objevil se například jako legendární traktorista ve filmu Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli. Vydal také vlastní knihu s názvem Krušnohorská kronika. 

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb baviče Josefa Mladého: Davy přátel v šoku z nemoci, kterou tajil

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb baviče Josefa Mladého (†64): Davy přátel v šoku z nemoci, kterou tajil Blesk TV

Fotogalerie
61 fotografií