Zvládli společně více než dvě dekády jako manželé, překonali i manželské krize plynoucí z večírkových úletů slavného moderátora, kdy se nechal obletovat mladšími kráskami, ovšem ani to jejich vztah, zdá se, nedokázalo utužit natolik, aby spolu podle svatebního slibu zůstali až do smrti v dobrém i ve zlém.

Šokující zprávu o definitivním konci s manželkou Evou moderátor potvrdil pro svoji domovskou televizi, v níž několik let figuruje jako jedna z nejvýraznějších tváří Hlavních zpráv. „Je to pravda, je mi to líto. Prostě takovej je život a někdy se to tak vyvine,“ řekl smutně Roman Šerble k rozpadu vztahu s ženou, s níž vychoval dnes téměř dospělé děti syna Štěpána (21) a Kateřinu (15).

Láska z tragédie

Láska Romana a Evy se zrodila z tragédie. V říjnu 1997 totiž při nehodě auta ve Vysokých Tatrách, kterou zavinil Romanův tréninkový parťák, zahynuli Evin tehdejší přítel, sprinter Martin Šimůnek, a jeho velký kamarád David Nikodým. Společná bolest nakonec svedla dva mladé atlety dohromady. „Všichni se pak báli se mnou mluvit, jediný Roman si se mnou dokázal povídat. A takhle jsme se vlastně dali dohromady,“ popisovala Eva už v době, kdy nosila příjmení Šebrlová.

Brali se v říjnu 2000, nedlouho po olympiádě v Sydney, odkud Roman přivezl stříbrnou medaili. Dva roky poté se jim narodil syn Štěpán (21) a v lednu 2006 pak ještě dcera Kateřina (15). Oba dnes válí ve fotbale, Štěpán už má start za reprezentační jednadvacítku, Kateřina zatím výběr do 17 let.

VIDEO: Roman Šebrle: Dva silvestry už se mi povedlo prospat!

Video
Video se připravuje ...

Roman Šebrle: Dva silvestry už se mi povedlo prospat! Petr Macek

Fotogalerie
65 fotografií