Byl v podezření, že vykradl romantický kostel v městečku Foria, kde v roce 1972 vznikala komedie Nebožtíci přejí lásce s Jackem Lemmonem (†76) a Juliet Millsovou (80) v hlavních rolích.

Zamkli ho

„Pršelo, bolelo mě koleno, které mi budou příští rok operovat, a neměl jsem chuť chodit po nákupech. A restaurace jsou tam otevřené jen na obědy, žádné vysedávání,“ popsal Milan, co předcházelo jeho drsnému zážitku. V kostelíčku se pěkně usadil za sloup na židli. Odpočíval, když v tom někdo zamkl dveře. „Vydal jsem se hledat nějaký postranní východ. Jenže jak jsem chodil sem a tam, spustil se alarm, který by probudil i mrtvého,“ dodal zpěvák.

Žena s pytlem

Během pár minut byli v kostele karabiniéři se samopaly a chtěli zpěváka spoutat! Posunkovou řečí jim sdělil, že by nejspíš bez berlí upadl. Vtom už se vracela jeho manželka Dana (67). Koupila velký igelitový pytel, aby Milan úplně nepromokl. Deštník s berlemi držet nemohl. Muži zákona ale usoudili, že ho přinesla na věci, které Milan v kostele ukradl! „Měl jsem docela obavy, jak to dopadne, pasy jsme měli v hotelu v trezoru. Naštěstí umí Danuška italsky. Její druhý manžel byl Ital a roky v Itálii žila,“ řekl Drobný.

Bál se fotit

Vše se vysvětlilo, dvorný karabiniér ještě Daně políbil ruku. Odvezli manžele Drobné do hotelu, kde si prohlédli jejich doklady a přijali jako dárek Milanovo cédéčko. „Mrzí mě, že z toho nemám fotky, ale bál jsem se. Nechtěl jsem je rozčílit, bylo to drsné,“ zakončil Drobný.

Video: Milan Drobný na premiéře filmu Karel: Před jeho skonem došlo k usmíření! 

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný na premiéře filmu Karel: Před jeho skonem došlo k usmíření! David Turek

Fotogalerie
35 fotografií