Hana Hegerová sice v březnu letošního roku odešla do hudebního nebe, její jméno ale žije dál. Zatím neznámé detaily z jejího života teď odhalila nová kniha, na které sama spolupracovala s Tomášem Padevětem. Vymínila si přitom, že dílo může vyjít až po její smrti.

Nová kniha s názvem Carmen - Skutečný život Hany Hegerové se dočkala svého křtu v knihkupectví Luxor. A jak se dalo očekávat, byla to sláva jaksepatří. Nechyběli textař a novinář Michal Horáček (69), skladatel Zdeněk Merta (70), režisér Fero Fenič (70), herečky Zuzana Kronerová (69) a Dana Morávková (50) nebo poslední žijící příbuzný Hegerové, vnuk Matouš Heger (40). Hosté měli k dispozici také štědré občerstvení včetně různých druhů alkoholu.

Dokumentární román o Haně Hegerové vznikal už od roku 2011, kdy ukončila svou kariéru. Padevět kvůli ní údajně nashromáždil až desítky hodin rozhovorů, hovořil bezmála se stovkou lidí a nahlédl i do zpěvaččiných soudních spisů. Spisovatele a zpěvačku pojilo blízké přátelství a v posledních letech jejího života měl být jakýmsi jejím zpovědníkem. Nová kniha tak má být naprosto unikátním dílem o jejím životě.

Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
134 fotografií