Podle rodinného přítele to šlo s Hankou v poslední době z kopce. „Začalo ji zrazovat nejen fyzické zdraví. Mnohem horší byl její psychický stav, kdy se uzavřela před světem a přestala zvedat kamarádům telefony. Bylo čím dál těžší se jí dovolat,“ svěřil deníku Aha! muž blízký zpěvaččině rodině. Podle něj velkou roli hraje i fakt, že kvůli postcovidovému syndromu musela »Hanička písnička« na čas opustit svou milovanou profesi a zrušit koncertní turné.

 „Hrozně se těšila na to, až se zase postaví před své fanoušky a zazpívá si. Často mluvila o tom, že už ta pauza byla dlouhá,“ prozradil rodinný známý.

„Jenže pak sama chytila covid a zhoršovaly se jí problémy s dýcháním. Zkoušela různá dechová cvičení, ale jak dlouho nezpívala, tak to zkrátka nešlo. A to ji hodně zlomilo,“ dodal kamarád Zagorové.

Dostane novou krev

Zagorová léta bojuje s paroxysmální noční hemoglobinurií neboli ztrátou červených krvinek. Před rokem prodělala velmi těžký covid. Ten teď její už takto vážné onemocnění ještě zhoršil. „Naštěstí je Hanka hospitalizována tam, kde o její krvinky léta pečují,“ svěřil Aha! Margita, který zrušil své koncerty na Slovensku, přiletěl do Prahy a denně svou milovanou ženu navštěvuje ve špitále. „Dostane teď novou krev a snad mi ji příští týden pustí domů,“ přeje si vroucně Štefan.

Našli ji ležet na zemi!

Zpěvačce se nemohl v úterý večer dovolat dokonce ani její muž Štefan Margita (75), jenž byl v té době v Košicích. Zalarmoval proto okamžitě svou neteř v Praze, aby se vydala do jejich bytu. „Se sousedy bouchali na dveře a křičeli. A když se nikdo neozýval, zavolali policii, která nechala byt otevřít. Když vešli dovnitř, našli Hanku v ložnici, jak leží na zemi. Byla naštěstí při vědomí,“ popisuje ještě teď s hrůzou v hlase Margita. Policie okamžitě zavolala záchranku. Ta zpěvačku ještě před půlnocí odvezla do pražské Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze.

VIDEO: Zagorová má problémy s dýcháním! A Basiková promluvila o sebevraždě.

Video
Video se připravuje ...

Zagorová má problémy s dýcháním! A Basiková promluvila o sebevraždě. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií