Podle blízkých přátel trvala jediná moderátorova dcera Blanka (46) na velmi komorním obřadu. Přijít nemohli ani kolegové, kteří s ním dříve hodně spolupracovali. „Přitom je Blanka manželka herce Ivana Jiříka. Je to známý člověk. A její maminka Blanka pracovala v televizi jako kostýmní výtvarnice. Vždyť to jsou samí lidé, na které je vidět,“ nechal se slyšet jeden z Edových přátel. Svěřil se, že loni viděl opakování zábavné soutěže pro kameramany amatéry na kanále ČT3. Chtěl proto Hrubešovi aspoň přinést na obřad květiny.

Moderátor se posledního rozloučení nezříkal. Právě milované manželce Blance (†70), která zemřela po těžké mrtvici, vystrojil Eduard v roce 2014 důstojný pohřeb. Pozval do motolského krematoria všechny, které měla ráda. I když cítil nezměrný žal z jejího odchodu, chtěl, aby se mohli společně rozloučit.

Na Eduarda zavzpomínala moderátorka Saskia Burešová (75), která s ním dělala první krůčky před kamerou. „Měl smysl pro humor, bylo s ním příjemné pracovat,“ řekla Aha!. Právě proto Hrubeše milovali i jeho diváci. Mohli se s ním uvolnit a zasmát. Přenášel přes obrazovku pohodu a dobrou náladu.

Dožil v Terezíně

Oblíbený moderátor zemřel v Domově se zvláštním režimem v Terezíně. V posledních měsících měl už velké problémy s pamětí. „Přestal se orientovat v čase a prostoru,“ řekl Aha! rodinný přítel. Jezdili za ním dcera Blanka s manželem Ivanem, udělali z Eduarda dokonce trojnásobného dědečka. Mají dcery Adélu (20), Emu (17) a syna Jana (14).

Video: Eduard Hrubeš na pohřbu Heleny Štáchové

Fotogalerie
26 fotografií