Manželka Eduarda v roce 2012 utrpěla mozkovou mrtvici, po které oslepla a ochrnula. „Je to neštěstí,“ uvedl tehdy moderátor oblíbeného pořadu Neváhej a toč pro Blesk. „Blanka, která byla vždycky tak vitální, všude jí bylo plno, a teď bezmocně leží u boromejek. Už není naděje,“ povzdechl si tehdy moderátor. Jeho žena brala svůj osud velmi statečně, nestěžovala si, dokonce nechtěla ani přiznat, že nevidí.

Přestože jeho milovaná žena zůstávala v nemocnici, Hrubeš ji každý den navštěvoval a s láskou o ni pečoval. „Pan Hrubeš nás svou péčí až dojímá. Chodí sem za manželkou dvakrát denně, mluví na ni a krmí ji,“ prozradili tehdy Blesku lidé z hospicu. "Takové muže aby dneska člověk pohledal! To je důkaz lásky, pan Hrubeš už nemusí nic říkat. To, jak se chová, mluví za všechno,“ dodala tehdy jedna žena z personálu. Blanka Hrubešová zemřela v roce 2014.

„Já bych přál všem mužům, aby měli takový štěstí jako já,“ uvedl Hrubeš s láskou na manželčině pohřbu a popsal i jejich seznámení. „Bylo to na FAMU. V pátek odpoledne vždy promítali filmy a my jsme si vedle sebe náhodou sedli. Promítali film A co dále, Baltazare a ona začala plakat již na začátku. Chytila mě za ruku a já už ji nepustil. Od té chvíle jsme se od sebe nehnuli." 

Smutnou zprávu o skonu Eduarda Hrubeše přinesla Česká televize, pro kterou ji potvrdila Hrubešova dcera Blanka.

Video: Zemřel Eduard Hrubeš (†84) z Neváhej a toč: Vyčítal si manželčinu smrt

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Eduard Hrubeš (†84) z Neváhej a toč: Vyčítal si manželčinu smrt! Zuzana Bubílková, Petr Soukup

Fotogalerie
16 fotografií