Prvorozená Libuška dostala jméno po mamince. Paní Libuše se narodila 27. března 1937 a zemřela 24. srpna 2008. Dožila se 71 let. Tatínek Miroslav Šafránek zemřel předčasně.

Narodil se 24. října 1927 a navždy odešel 5. února 1984, ve věku pouhých 56 let. Podlehl otravě krve a Libuška se s jeho náhlým odchodem nikdy nesmířila. Teď budou navždy odpočívat vedle sebe.

Na tatínkovi byla slavná představitelka Popelky velmi závislá. V dětství ji hodně naučil, následně ji podporoval i v její umělecké kariéře. Sám byl muzikant, tedy od kumštu.

Ne nadarmo bylo na parte Šafránkové jejich společné foto ze Šlapanic, jak spolu jedou na kole. Malá Líba a milovaný otec, po kterém se evidentně jmenuje hereččina mladší sestra Miroslava Šafránková (63) alias Borůvka z filmu Jak svět přichází o básníky.

Uložení urny do hrobu

Ve Šlapanicích proběhne v pátek zádušní mše a následné uložení urny do hrobu. Kdo všechno přijede, zatím není jasné. Celé rodině Libuše Šafránkové dělá nyní velkou starost zdravotní stav vdovce Josefa Abrháma (81). Na pátečním rozloučení v pražském kostele sv. Anežky nevypadal vůbec dobře. Herec je pohublý a pohybuje se na vozíku. Údajně ho trápí blíže nespecifikované neurologické onemocnění.

VIDEO: Jan Potměšil na pohřbu Libuše Šafránkové (†68): Byla můj anděl!

Video
Video se připravuje ...

Jan Potměšil na pohřbu Libuše Šafránkové (†68): Byla můj anděl! David Turek

Fotogalerie
147 fotografií