Tedy až na ministra kultury Lubomíra Zaorálka (64), jehož resort hereččině synovi Josefu Abrhámovi mladšímu (44) s uspořádáním pohřbu pomáhal. „Už běží kampaň před podzimními volbami a rodina si skutečně žádné zviditelňování politiků nepřeje,“ řekl deníku Aha! zdroj z organizačního týmu. Podle našich informací se ale do kostela chystají zaslat věnce na rozloučenou jak prezident Miloš Zeman (76), tak premiér Andrej Babiš (66). Jak s nimi rodina naloží, se ukáže v průběhu dne.

Kar bude blízko

Celkem je na pohřeb pozváno okolo 200 lidí. Smuteční hostinu pak rodina pořádá ve vyhlášené spořilovské restauraci, kam Libuška a její manžel Josef Abrhám často chodili obědvat a nebo si chodili pro jídlo do krabičky. Pozvaní hosté to podle informací deníku Aha! nebudou mít do restaurace daleko.

Jak bude vše probíhat?

Veřejné poslední rozloučení s Libuškou Šafránkovou se koná mezi 10. a 14. hodinou, kdy bude rakev s jejími ostatky vystavena v kostele sv. Anežky. Za kostelem vytvořili organizátoři pietní místo, kde bude možné vyjádřit soustrast rodině zápisem do kondolenční knihy. „Od 14 hodin se kostel pro veřejnost uzavře, aby bylo možné ho připravit na smuteční mši v kruhu rodiny a přátel, která začne v 16 hodin. Veřejnost ovšem bude mít možnost tento obřad sledovat na velkoplošných obrazovkách na prostranství nad kostelem,“ dodali pořadatelé.

VIDEO: Blesk Podcast: Šafránková uměla postavit do latě Hrušínského i Čepka. Čím nás dojímala a rozesmávala?

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Šafránková uměla postavit do latě Hrušínského i Čepka. Čím nás dojímala a rozesmávala? Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií