Nejzávažnějším zraněním bylo bezesporu to, které herec utrpěl na hlavě. „Mám ďouru do hlavy. Hýbnul se mi mozek v pleně takzvaně. Pan doktor mi řekl, že po nárazu do hlavy se mi to v ní celé otřáslo a plena se odchlípla,“ zavzpomínal pro Blesk na svou loňskou nehodu Jan Čenský. Po odeznění prvotních a nejsilnějších bolestí na sobě herec a moderátor navíc zpozoroval i nepříjemné následky. „Trvalo to asi měsíc. Kdykoli jsem zavřel oči, padal jsem do strany,“ svěřil Jan Čenský společně s tím, jak velkou úlevu pocítil ve chvíli, když problémy odezněly.

Přesto ale představitel pohádkových princů nemůže říct, že by se po nehodě zbavil veškerých zdravotních komplikací. Jisté obtíže Jana Čenského provázejí dodnes. „Vyhodil jsem si klíční kost. Vyletěla z místa, kde má být, a s tím se bohužel nedá nic dělat. Cítím tudíž občas, jak se mi dotýká ohryzek a kost. To je někdy nepříjemné na dýchání,“ posteskl si Blesku Jan Čenský. Představitel doktora Suchého ze seriálu Ordinace v Růžové zahradě 2 se ale ani po děsivé nehodě na kole sportu nebojí. Zahojené tělo chtěl dokonce otestovat během zimních radovánek.

„Strašně rád jezdím na lyžích nebo na prkně, a přestože nám letos svatý Petr seslal krásnou zimu, zákon schválnosti funguje geniálně a ono se nesmělo,“ mrzelo herce, který je zastáncem přístupu, že když člověk spadne z koně, musí na něj ihned zase znovu naskočit a projet se. V tomto duchu se tak Jan Čenský postavil i k jízdě na kole. Nejen že na něj, jen co mu to zdraví opět dovolilo, sedl znovu. Herec dokonce už projel i onu osudnou trasu, kde loni havaroval. „Sjel jsem i to místo, kde jsem si rozbil hubu, a jiné další treky. Zatím se nebojím, zatím to jde,“ pochlubil se herec. Tentokrát už ale Jan Čenský jel na svém vlastním kole, nikoli půjčeném od kamaráda, které se mu loni nepodařilo zkrotit.    

Fotogalerie
34 fotografií