Po veleúspěšných ročnících, kdy na největší hudební soutěži světa zabodovali ve finále 6. místem Mikolas Josef (25) či 11. příčkou skupina Lake Malawi, sklidilo Česko ledovou sprchu. Našemu zástupci se nepodařilo probojovat se do finále a mluví se o tom, že i v semifinálovém bodování se umístil mezi posledními. Oficiální výsledky Bena, který vystupoval pod jménem Benny Cristo, však budou známy až v neděli.

„Po zveřejnění songu Omaga jsme se u sázkových kanceláří drželi poměrně dobře a nikdo o postupu nepochyboval. Zvrat však nastal v momentě, kdy začaly první zkoušky a český zástupce ukázal svou nepřipravenost,“ svěřil Blesku člověk z okolí českého týmu.

Jeho slova potvrzuje i bývalý hlavní šéf českých výprav na Eurovizi Jan Bors, který dokázal, že do finále je možné postoupit. „Příprava, to našim reprezentantům na soutěži chybí, a speciálně těm, kteří tady již mají vydobytý nějaký hvězdný status,“ napsal Bors, který v letošním ročníku poprvé chyběl.

VIDEO: Chyceno v síti s Benem Cristovao: Bonus o Veganství! Rozumné argumenty pro masožravce!

Video
Video se připravuje ...

Chyceno v síti s Benem Cristovao: Bonus o Veganství! Rozumné argumenty pro masožravce! David Turek

„Prosím, nenalhávejme si, že se do finále dostal někdo horší než my a že soutěž má nějaká svá specifika. Výmluvy nás nikdy nikam neposunou,“ kritizuje Cristovaa. Podle něj spousta drobných detailů dávalo tušit, jak to asi dopadne, pokud se nestane zázrak.

Veškeré náklady na cestu, scénu, ubytování i vysílací licenci stojí každoročně okolo sedmi milionů korun z rozpočtu České televize. „To že zpěvák neuspěje, je zcela v pořádku, ale měl by do toho dát vše, když do něj někdo investuje takovéto milionové částky,“ má jasno člověk z týmu. O vyjádření jsme požádali i Bena Cristovaa, do uzávěrky však neodpověděl.

Finálový večer bez českého zástupce můžete sledovat už v sobotu večer na ČT 1 od 21:00 hod.

Fotogalerie
38 fotografií