Poslední partner předčasně zesnulé herečky, která loni v říjnu podlehla dlouhé nemoci, ji chtěl na Vyšehradě pohřbít v samostatném hrobě, ale bylo by to moc drahé.

Ani za milion

„Místo jsem chtěl sehnat přes hřbitovní správu, ale ti požadovali zhruba milion korun! To je nesmysl,“ svěřil Blesku Richard Šmíd Coriny (51) během včerejšího ukládání ostatků na Vyšehradě. Obrátil se proto na nadaci Život umělce. „Zařizují ukládání umělců na významných místech a starají se o hroby,“ vysvětlil Šmíd s tím, že místo v hrobě umělců pro svou partnerku zajistil složením daru. Jeho výši si ale nechal pro sebe.

Volná místa

Dagmar Hrnčířová ze zmíněné nadace, která se aktu také zúčastnila, Blesku potvrdila, že o jejich služby je v umělecké branži zájem. „Existují umělci, kteří jsou na tom sociálně všelijak. Naštěstí jsme zdědili od Národního divadla hrob na Malvazinkách, kde jsou ještě volná místa,“ prozradila Hrnčířová.

Zdrcená maminka: Neukočírovala život...

Pietního aktu se kromě partnera a hrstky přátel z umělecké branže zúčastnila také hereččina maminka Blažena Kreis (67), která žije trvale ve Švýcarsku. „Byla jsem šťastná za to, kolik toho v životě dokázala, ale nedokázala ten život ukočírovat do konce,“ řekla Blesku zdrcená žena. Jediná dcera zesnulé herečky Laura (11) zůstala raději doma.

Daniela Krhutová dlouho utajeně bojovala s vážnou nemocí (to věděli jen maminka, dcera a partner), avšak ze světa v pátek 16. října 2020 odešla vinou prasklého žaludečního vředu.

VIDEO: Pohřeb herečky Daniely Krhutové (†47): Příliš mnoho hostů! Museli smutnit venku!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb herečky Daniely Krhutové (†47): Příliš mnoho hostů! Museli smutnit venku! Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií