I když jméno herečky Aleny Dolákové nepatří pro běžného televizního diváka mezi ty nejznámější, záhy si ji jistě vybaví v mnoha menších, avšak dobře zapamatovatelných rolích. Ať už to byl part vyčerpané matky v kriminální minisérii Vodník, zlodějky tabáku v Četnících z Luhačovic, anebo zlé Holeny v muzikálové pohádce Tři bratři. Pro Reflex psala fejetony, které popisovaly její snahu prorazit v Hollywoodu, má sérii úspěšných podcastů a je autorkou knihy, k níž dokonce prodává merchandising. Také se jí podařilo zabodovat i u zahraniční produkce. A přesto se v Show Jana Krause ani jedna jediná otázka netýkala její kariéry.

„Nechtěl vědět nic o mém mezinárodním úspěchu, o tom, že jsem hrála ve filmu, kvůli kterému jsem trénovala 4 měsíce 5 hodin denně, zhubla 6 kilogramů a hrála tři patnáctiminutové scény v jednom záběru. Nebo že budu letos součástí jednoho seriálu v angličtině. Nebo skutečnost, že jsem požádala o ruku svého přítele. Chtěl vědět, s kým jsem chodila v roce 2016. Miluji Českou republiku. Miluji tuto show. Je potěšením být ženou v roce 2021,“ podotkla kousavě na svém instagramu. Tento vzkaz, napsaný v angličtině, byl určený jejím anglicky sledujícím followerům a fanouškům. Čechům vzkázala stručně „bylo to bezva“, a svá slova doplnila usměvavým smajlíkem.

VIDEO: Rozhovor s herečkou Alenou Dolákovou

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s herečkou Alenou Dolákovou. Adam Balažovič

Herečka, která si na podzim loňského roku prošla koronavirovým onemocněním, vypadala sice na obrazovce TV Prima velice hezky a moc jí to slušelo, přesto však na sobě dala příliš očividně znát své rozladění, že se většina hovoru točila kolem naprosto nedůležitého tématu. Už během natáčení se tvářila pěkně kysele. „A ty jsi překvapená? Radši ani nebudu zmiňovat, jak vypadal náš rozhovor,“ přisadila si samozvaná kněžka Lilia Khousnoutdinová (32), která aktuálně čeká druhé dítko s miliardářem Karlem Janečkem (47).

V podstatě se v případě Dolákové opakovala situace jako s Denisou Nesvačilovou7 pádech Honzy Dědka. Tehdy se jí Doláková na sociální síti zastala a mnoho jejích fanynek nakonec došlo k závěru, že díky podobnému chování, jakého se od mužů občas ženám dostává, se z nich akorát tak stávají feministky. „Když jste od roku 2017 za tu divnou feministku, a v roce 2021 už se přestává říkat ‚já nejsem žádná feministka‘, protože už si čím dál více žen uvědomuje, že feminismus je o respektu a úctě…“ okomentovala to pak Doláková, známá svými postoji a názory, lakonicky.
Fotogalerie
33 fotografií