Rozhodně to nebylo plánované a velmi nás to překvapilo. Já jsem byl hned velmi šťastný, Lilia o něco méně, protože tu první část těhotenství nesnášela úplně nejlépe. Oba dva se na miminko velmi těšíme a radujeme se, že budeme rodiči dalšího děťátka,“ svěřil se Blesku miliardář Janeček

Jak je již teď jasné, vše se povedlo - před týdnem - v noci 13. 5. (navíc prý v magický čas 1:21) se jim narodil chlapec a dostal hned tři jména, první však po tatínkovi a známé je už i druhé jméno - George. „Tenhle ten malinkej uzlíček se jmenuje Karel. A je to moje třetí dítě, druhý syn, narodil se cca před týdnem a je to takové naše velké štěstí,“ prozradila exkluzivně pro Showtime novopečená trojnásobná maminka Lilia Khousnoutdinova.

Již dceru Isabelu rodila Lilia Khousnoutdinova doma za pomoci porodních asistentek a Karla. Podobně to bylo i v tomto případě, Lilia se těsně před porodem uchýlila do krásné přírody, aby měla na vše klid - snad to vzalo možná jen trochu rychlejší konec, miminko přišlo na svět asi za hodinu a půl. „My jsme byli ve vaně a šli jsme s porodní asistentkou na procházku, takže jsem porodila mezi vanou a dveřma,“ odhalila detaily.

Teď je šťastná, že to šlo tak hladce. „Já se cítím úplně báječně, jsem tak vděčná, že ten porod byl jednoduchý, krátký. Já se cítila den po porodu báječně, nic mě nebolelo. U dcery jsem myslela, že to už jednoduší nemůže být. Ale může. Malej je zdravej a já jsem moc vděčná.“

Když malého Karla držela poprvé v náručí, cítila se prý úžasně. „Takovej obrovskej výdech, že jako jo, wau, děkuju děkuju děkuju,“ popsala své dojmy. Co se týče šestinedělí, je kráska ráda, že na to nebude sama, ale její partner jí bude pomáhat. A není zřejmě jediný, kdo jí podá pomocnou ruku... 

„V žádném případě bych to nechtěla zvládat sama. Myslím si, že žádná žena si nezaslouží být obětí paradigmatu, že by měla zvládat všechno sama. Je jedno, jestli to je placená pomoc, nebo maminky kamarádky. Já tady mám kamarádku a zároveň: ano, samozřejmě máme v domácnosti výpomoc. Já se tím vůbec nestydím ani neskrývám. Je to čas, kdy si člověk zaslouží a potřebuje podporu,“ dodala v Showtimeu Lilia. „Je naprosto zdravý, je to obrovská radost. Má se k světu a hezky jí,“ radoval se v pořadu i hrdý otec Janeček, s nímž se Prima spojila přes videohovor.

Co se týče domácího porodu, ničeho se nebála. „Dala jsem si opravdu velmi záležet na tom, abychom měli všechny praktické a funkční pomůcky, takže nejrůznější míče, zavěšovací provazy, samozřejmě vanu a také vybavení pro případ komplikací, které je možné v rámci domácího prostředí využívat,“ vysvětlila pro web Maminka.cz Lilia. 

Posléze se na sociální síti radostnou zprávou pochlubil i sám Janeček a ukázal první fotky. „Rád bych se s Vámi podělil o radostnou zprávu. Karel George Janeček se nám narodil doma, pod skálou u řeky v 1:21 ráno. Již více než týden je na tomto světě, zdravý a plný života. Děkuji své milované ženě Lilii za tento nádherný dar. Přeji všem našim dětem krásné a svobodné životy plné lásky. Je naše primární zodpovědnost takový svět vytvářet pro nás pro všechny,“ napsal na facebooku.

Zatímco pro Lilii je to třetí dítě, pro Karla už páté – z manželství s první ženou Michaelou má dcery Viktorii a Amálku, s druhou exmanželkou Mariem Mhadhbiovou (36) syna Karla Janise (5). Dohromady tak mají osm dětí! I Lilia si totiž z předchozího vztahu přinesla jednoho syna (3). 

Ačkoliv Lilia domácí porody propaguje, odborníci je většinou nedoporučují. „Je to cesta zpět. V hospodářsky rozvinutých zemích se porod domů již nikdy nevrátí. Počet domácích porodů dnes klesá dokonce i v Holandsku. U matky hrozí poporodní vykrvácení, ale největší nebezpečí představuje v případě problémů nemožnost resuscitovat novorozence. Česká lékařská společnost i Česká společnost porodních asistentek je jednoznačně proti institucionalizování domácích porodů,“ uvedl pro Blesk.cz například špičkový porodník Antonín Pařízek.

VIDEO: Lilia Khousnoutdinova: Žena je bohyní, když má odvahu být svá

Video
Video se připravuje ...

Lilia Khousnoutdinova: Žena je bohyní, když má odvahu být svá Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
55 fotografií