Od samého začátku věděla, co se děje s Hegerovou, neboť Homolka je i »její« nemocnice. „Když si Carmen zlomila krček, na ortopedii ji okamžitě operovali - a dopadlo to excelentně,“ prozradila Kubišová. Narkóza dle jejích slov Hegerové neublížila, pořád byla mozkově náramně čilá.

„Nedařilo se jí ale hned stavět na nohy a životní orgány, už tak věkem značně unavený, začaly ochabovat. Proto i ta dialýza. Nakonec prakticky zemřela na selhání orgánů, i srdce bylo v pořádku,“ řekla smutně Marta.

Lituje jen toho, že se s ní nemohla rozloučit. „Nešlo to. Carmen prý byla na nějaké návštěvy už moc slabá,“ posteskla si Kubišová.

VIDEO: Marta Kubišová promluvila o drsném osudu své andulky.

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová promluvila o drsném osudu své andulky. FTV Prima

S Hegerovou se sblížily v roce 1968 v Paříži, kde byla Marta s Golden Kids na zájezdě v pařížské Olympii. „Carmen tam byla na půlročním studijním pobytu a přijela tam vlastním autem,“ vzpomínala Kubišová.

V té době v Paříži propukly studentské bouře, k nimž se přidali i dělníci, a všude byl slzný plyn. „Vůbec jí to nevadilo. Když jsme měli po představení, přijela jednou takhle pro nás a říká: Nasedněte, podíváme se, jak bourají pařížská jatka. Vůbec se nebála, ještě si při jízdě v tom autíčku zvesela prozpěvovala Marseillaisu. Na to nikdy nezapomenu...“ rozloučila se Marta.

VIDEO: Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií