Když Hana Hegerová, tehdy ještě vlastním jménem Carmen Mária Štefánia Farkašová–Čelková, studovala na konzervatoři, potkala zde jediného muže, kterého si opravdu vzala. Po profesoru Daliboru Hegerovi (†80) si nechala příjmeníA i když se jejich cesty nakonec rozešly, zůstali dobrými přáteli.

VIDEO: Edith Piaf z Prahy. 5 charakteristických písní naší nejslavnější šansoniérky Hany Hegerové  

Když se podruhé ženil, byla jsem tam. A dokonce na Štědrý večer jsme jistou dobu byli se synem u něj doma. Nová manželka po jeho pravé straně, já, bývalá, po levé,“ prohlásila kdysi zpěvačka. Z manželství s Daliborem Hegrem vzešel její jediný syn, Matúš (†60). Poté už zpěvačka další dítě mít nechtěla. „Jediný syn přišel v nelehké situaci, kdy jsem žila v podnájmu v Žilině, manžel byl v Bratislavě, nebyli jsme na to připraveni,“ řekla Hegerová.

VIDEO: Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost?

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Hana Hegerová (†89): Kvůli komu vyšla naposledy na veřejnost? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Po rozvodu však přišla opravdová životní láska, vztah s režisérem Jánem Roháčem (†48) brala zpěvačka za dokonalý. „Měla jsem to štěstí, že jsem někoho takového potkala. Mnoho lidí opravdovou velkou lásku nikdy nepozná,“ prohlásila před lety v rozhovoru pro novinky.cz zpěvačka. Jejich vztah ale přesto nevydržel, a když po nějaké době od rozchodu režisér zemřel, byla to pro zpěvačku velká rána.

Osudovým mužem pro zpěvačku byl i skladatel Petr Hapka (†70). Ten když v 60. letech začínal, jednou z prvních, pro koho psal, byla právě Hegerová. „Uzavřeli jsme hudební manželství, “ s úsměvem kdysi prohodil zesnulý skladatel. Z jejich třicetileté spolupráce vznikl Hegerové početný repertoár, a to včetně nesmrtelné písně Levandulová. Těsně po smrti Hapky, Hegerová prodělala srdeční příhodu, po které byla uvedena do umělého spánku. Z něj se sice probudila, ale její zdravotní stav se už příliš nezlepšil.

Zpěvačka samozřejmě měla i románky s jinými muži, které však nebyly tak zásadní. O svých milostných příbězích však zpěvačka jako správná dáma spíše mlčela. Vždycky však tvrdila, že pokud se jí má muž líbit, musí být chytrý a o sedm centimetrů vyšší než je ona, což při jejím malém vzrůstu nebyl nikdy problém.  

VIDEO: Pocta zesnulé Haně Hegerové (†89)! Takhle ji v Tváři vystřihl Rychlý!

Video
Video se připravuje ...

Pocta zesnulé Haně Hegerové (†89)! Takhle ji v Tváři vystřihl Rychlý! TV Nova

Fotogalerie
39 fotografií