Filmový producent Matouš Heger je kromě svého nevlastního bratra, který žije na Slovensku, v podstatě jediný, kdo jí z rodiny zbyl. Královna českého šansonu přežila manžela Dalibora Hegera (†80) i jediného syna Matúše (†60), který zemřel před pěti lety.

Přípitek po telefonu

Vnuk Matouš o ni pečuje, a dokonce i zastupuje všude možně, kam už bohužel nepohyblivá zpěvačka dorazit nemůže. Byl to on, kdo za ni z rukou prezidenta přebíral i vyznamenání. Ve čtvrtek si ale se svou babičkou na zdraví připít osobně nemohl. Je totiž pozitivní na covid-19. „I když má naštěstí jen lehčí průběh, k babičce pochopitelně nesmí, aby ji nenakazil. Přiťukli si tedy skleničkami alespoň symbolicky po telefonu,“ prozradil deníku Aha! rodinný přítel.

VIDEO: Margita nazpíval duet s Hanou Hegerovou, která už před lety ukončila kariéru! 

Video
Video se připravuje ...

Margita nazpíval duet s Hanou Hegerovou, která už před lety ukončila kariéru! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Je nad věcí

Hegerová nedá na svého vnuka dopustit. „Jsem tak šťastná, že ho mám. Krásně se ke mně chová i celá jeho rodina,“ řekla deníku Aha!, když před rokem slavila osmaosmdesátiny. To ještě čiperně zvedala všechny telefony. „Občas zvonění teď neslyší, anebo má telefon daleko a trvá dlouho, než se ho chopí,“ svěřil Aha! jeden z důvěrných přátel šansoniérky. „Má se ale jinak moc dobře. Na své narozeniny měla skvělou náladu, smála se a byla nad věcí. To, že za ní Matouš nesmí, protože se nakazil, samozřejmě plně chápe,“ dodal zpěvaččin přítel.

Profesor Neužil: Ať jí stále chutná víno

Na zpěvačku v den jejích narozenin myslel i její »dvorní« lékař, profesor Petr Neužil (58). „Ať má pořád dobrou náladu, chutná jí červené víno a je tady s námi ve své kondici co nejdéle,“ vzkázal oslavenkyni. „Potřebuju, aby mi i nadále kontrolovala dress code, zejména dobře přišité knoflíky na saku,“ žertoval známý kardiolog. „Taky bych si přál, aby nezapomínala na pravidelné udržovací kontroly u nás na Homolce,“ připomněl profesor Neužil.

Klavírista Malásek: Má se pořád dobře

„No jasně, že jsem paní Hegerové gratuloval. Má se dobře, pořád stejně, ani líp ani hůř, je také stejně báječná. A srdíčko prý zatím funguje,“ svěřil Aha! její dvorní klavírista Petr Malásek (56) s tím, že se zpěvačka stále pravidelně, tedy dvakrát do roka, nechává opečovávat v Rehabilitačním centru Beroun. „Ten ozdravný pobyt jí vždycky moc prospěje,“ komentuje Malásek.

VIDEO: Nová Modlitba pro Martu! S Kubišovou ji nazpívala i Hegerová! Poslechněte si!

Video
Video se připravuje ...

Nová Modlitba pro Martu! S Kubišovou ji nazpívala i Hegerová! Poslechněte si! Fero Fenič

Fotogalerie
35 fotografií