Zach už loni pro ČT natočil cestopisný dokument o Indonésii, kterou procestoval křížem krážem. Po úspěchu pořadu Hledání ztracených světů ho chtělo vedení Kavčích hor vyslat na další misi. „Strašně tam chci. V té práci chci pokračovat,“ tvrdil ještě v nedávném rozhovoru pro Blesk Zach.

„V březnu jsem tam chtěl vycestovat polopracovně i s rodinou, ještě jsem myslel, že to stihnu, když bude synovi Prokopovi patnáct. Pak se mu asi s námi už nebude chtít. Chtěl jsem tam prozkoumat dva nové ostrovy, připravit se na to pokračování,“ popsal s tím, že koronakrize mu v tom zabránila.

Produkce pořadu mezitím ale změnila plán a vybrala si jiného průvodce. Jiřího Dvořáka, který donedávna zářil coby detektiv David v seriálu Hlava Medúzy a jenž si získal diváky ČT i v soutěži StarDance, kde v roce 2018 triumfoval.

VIDEO: Dvořák vyhrál StarDance: Co řekl svým kritikům a slovům o podfuku?

Video
Video se připravuje ...

Dvořák vyhrál StarDance: Co řekl svým kritikům a slovům o podfuku? Luboš Procházka, Aleš Brunclík

„Já mám jet točit cestopis do Indie na pět týdnů. Na to se těším, protože tu Indii máme zvládnout od Dillí až po Himálaj. Trošku se bojím,“ řekl herec a dabér, víc ale celý projekt nechtěl komentovat. Zach se ke změně moderátora odmítl v telefonátu s Bleskem vyjádřit a odkázal na Českou televizi. Ta na dotaz do uzávěrky vydání nereagovala.

Dvořák už rok čeká na řadu doprovodných akcí v souvislosti s premiérou nové bondovky Není čas zemřít (opět v ní mluví agenta 007, pozn. red.). Tu ale odkládá pokračující koronakrize a dříve než na podzim nebude. Proto má čas vyrazit do světa.

VIDEO: Trailer k nejnovější bondovce No time to die

Video
Video se připravuje ...

Trailer k nejnovější bondovce No time to die archiv

Fotogalerie
47 fotografií