Krátce poté, co Iveta porodila Láďovi syna Artura (dnes 24), ji totiž Karel zlanařil do svého muzikálu Dracula. Zpěvačka po nabídce hned skočila, i když byli se Štaidlem domluveni, že dá před kariérou přednost rodině.

Prodával ji

„Dost mě překvapilo, jak rychle děvče na naši domluvu zapomnělo a jak jí vůbec nevadilo, že si na ni náš kamarád vzpomněl až tehdy, když ho nechala v nebezpečném štychu Bílá,“ svěřil se muzikant a podnikatel ve své knize Víno z hroznů. Nakonec jí Láďa ustoupil jako partner i coby agent, vymínil si ale, že ve Svobodově muzikálu bude hrát maximálně osmkrát do měsíce. Ani to ale Iveta nedodržela – z osmi večerů nakonec bylo třicet! Ve své agentuře proto Štaidl vydal omezující dekret, který povoloval Ivetu »prodávat« maximálně patnáctkrát za měsíc.

VIDEO: Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek!

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Štaidl (†75): Seznam jeho slavných milenek! Mall.tv

Jako had

Bartošová dokonce Štaidlovi navzdory přestoupila do Svobodovy stáje. „Považoval jsem za samozřejmé, že ji Karel odmítne, vzhledem k našemu dlouhodobému přátelství a těsnému sousedství, které jsem mu nota bene obstaral já a na které mu naše rodina půjčila i nějaké peníze, protože v té době byl ještě myší kostelní,“ připomněl Láďa, že oba měli dokonce vedle sebe vily v Jevanech u Prahy. „V okamžiku, kdy jsem s ním o tom mluvil, měl už s Ivetou podepsanou smlouvu, což statečně nepřiznal. Kličkoval jako had...“ napsal Štaidl o Svobodovi. „Až po pár letech jsem ho začal opět vnímat jako talentovaného kumštýře s řadou vlastních problémů a tragédií, a přestal jsem ho mít v nelásce,“ uzavřel. To už ale Karlovu ze života nezbývalo mnoho, v lednu 2007 se doma zastřelil...

Rychlý útěk

Ze Svobodovy agentury Iveta odešla za pár měsíců, od Štaidla utekla po 12 letech. „Formu, kterou pro odchod zvolila, musím ještě dnes označit za nepěknou, ač jsem už emocionálně zcela vyhaslý a plný touhy odpouštět,“ svěřil se Štaidl. Rozklížený vztah chtěl slepit na Kanárských ostrovech, kam měli odletět čtyři dny před Štědrým dnem. Zatímco ale Láďa spal, Iveta odnesla zabalená zavazadla a utekla od něj do pronajatého bytu v Říčanech.

Srážka s realitou

„Všechno bych udělal jinak, kromě Artura,“ zhodnotil Štaidl po letech své soužití s Bartošovou. „Než ode mě utekla, tak jsem ji vůbec neseznámil s realitou všedního života. Ona vůbec nevěděla, co je inkaso, co jsou pojistky, složenky, kolik stojí život, co kde se musí vyřídit a zařídit; to jsem všechno manažeroval za ni. Když odešla, narazila na tvrdou realitu a toho využila spousta parazitů,“ řekl Štaidl v pořadu Hvězdy vinylu na ČRo.

VIDEO: Rodina Štaidla plánuje pohřeb, po skladateli zůstal obří majetek! A Hlaváčové smutná slova o konci

Video
Video se připravuje ...

Rodina Štaidla plánuje pohřeb, po skladateli zůstal obří majetek! A Hlaváčové smutná slova o konci Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií