Na mši vedenou knězem Milošem Szabo nechyběl zarmoucený manžel, kterému Věra zemřela v náruči, bratr Antonín Gondolán (78) a další členové muzikantské rodiny. 

Mezi smutečními hosty se objevila dcera Ondřeje Havelky (66) Rozálie s obřím pugétem rudých růží a mužem po boku. Věra Gondolánová byla velkou přítelkyní Havelkovy manželky Alice Kovácsové a byla to právě ona, kdo ji do jeho kapely Melody Makers přivedl. Romská zpěvačka se swingovým seskupením vystupovala 10 let. 

Pro Ondřeje to byla jazzmanka s velkým Dž a pro mě to byla žena s velkým Ž. Byla to velká žena, silná žena, žena s velkým srdcem, s velkou duší, která dokázala vnést do každé společnosti slunce a radost. Byla strašně vtipná, senzační a dokázala ocenit lidi, a to i amatéry. Byla to vřelá a úžasná bytost, v poslední době i velmi statečná,“ vzpomínala dříve Kovácsová. 

VIDEO: Se Štaidlem se před smrtí loučily děti. Z Artura je sirotek! A Jandu pustili z nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Se Štaidlem se před smrtí loučily děti. Z Artura je sirotek! A Jandu pustili z nemocnice Bára Horáková, Lukáš Červený

Zpěvačka měla poslední přání - pohřbít v bílých šatech v rakvi, kterou posléze uložili do hrobu, a živý zpěv Havelky. Zpěvu od muzikanta, se kterým léta vystupovala, se nedočkala. Ondřej Havelka s manželkou jsou na Kanárských ostrovech a podle informací Blesku se kvůli koronavirovým opatřením nemohli v den rozloučení dostat do Česka, a tak poslali věnec a dceru. 

Věra vystupovala i s Karlem Gottem (†80) a nazpívali třeba písně Somewhere Over The Rainbow nebo Can't Buy Me Love.

VIDEO: Dojemný dárek od Ivany Gottové fanouškům Karla (†80): Zveřejnila soukromé video!

Video
Video se připravuje ...

Dojemný dárek od Ivany Gottové fanouškům Karla (†80): Zveřejnila soukromé video! Facebook Karel Gott

Fotogalerie
72 fotografií