Modelka a herečka Barbora Mottlová si v pátek 15. ledna prožila chvíle hrůzy, jichž se obává snad každý milovník čtyřnohých členů rodiny. Jejího rozkošného pomeriana Chica při venčení v Riegrových sadech napadl jiný, o dost větší pes, jenž byl venčen bez vodítka. Nebohého Chica nehezky pokousal na krku. „Když jsem pána slušně požádala o kontakt na něj, což je přinejmenším slušnost pejskařů, sebral se a kvapně - jako opravdový český gentleman - odešel...“ popsala herečka neskutečně bezcitné a surové jednání pána, jehož odchod a reakci se zdviženými prostředníčky zachytila na fotku. Vyfotila ho dokonce i se psem, který toho jejího napadl.

Poté, co Barbořina miláčka ošetřil veterinář, rozjela modelka okamžitě pátrání po muži, který se k ní zachoval tak neskutečně bezohledně. Nejenom na sociální síti, ale i prostřednictvím policie, kam incident okamžitě nahlásila. „Pokud je pes nebezpečný, neměl by pobíhat na volno,“ sdělila Mottlová po incidentu Blesku.

„Stát se to může, ale je strašně důležitý, jak se k tomu postaví ti lidi. Ten pes, co napadl mýho psa, nebyl nijak pokáraný nebo potrestaný. Pes za to nemůže, je to nádhernej, výstavní kousek, ale jeho pán ho bohužel asi nezvládá.“

VIDEO: Po napadení cizím psem zadostiučinění pro Mottlovou: Hulvát byl zadržen!

Video
Video se připravuje ...

Po napadení cizím psem zadostiučinění pro Mottlovou: Hulvát byl zadržen! Aktu.cz

Příběh má však nakonec happy end a vnadná Mottlová se možná dočká zadostiučinění. Policistům se totiž přece jenom onoho hulváta podařilo dopadnout!

Policie začala po nevychovaném majiteli psa okamžitě pátrat – a nakonec se ho strážníkům za pomoci bedlivých spoluobčanů a reportérů zpravodajského serveru Aktu.cz podařilo ztotožnit na pražských Vinohradech 28. ledna, tedy třináct dní po onom útoku. A opět se procházel s velkým psem bez vodítka či náhubku! Muž zprvu incident popíral, pod tíhou důkazů, mezi které patřily právě výše zmiňované fotografie z Riegrových sadů, se však nakonec přiznal.

Jak Aktu.cz uvádí, majiteli agresivního zvířete nebylo vůbec jasné, proč ono napadení vůbec řeší policie, a nechtěl ani pochopit, proč policisté chtějí vědět, zda je jeho pes vůbec očkován proti vzteklině. Případ je ale stále v šetření pražské policie, a pokud se mužova vina prokáže, bude povinen zaplatit léčebné výlohy a se vší pravděpodobností ho bude čekat i správní řízení na úřadě.

Sama modelka se k tomu ještě nevyjádřila, pouze onen článek sdílela ve svých instastories s popiskem „Yes! Všem vám moc děkujeme za pomoc a podporu!“

VIDEO: Bára Mottlová o nové profesi a napadeném pejskovi

Video
Video se připravuje ...

Bára Mottlová o nové profesi a napadeném pejskovi David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
86 fotografií