Na filmovém plátně se svlékla hned několikrát. Vášnivou postelovou scénu si Aňa zahrála dokonce už v 17 letech s hollywoodským hercem Antoniem Banderasem (60) ve filmu Giovane Mussolini. Svléknout se nestyděla i pouhé dva měsíce po porodu syna Bruna (16) ve Švankmajerově hororu Šílení. „Ze začátku jsem některé milostné scény obrečela. Pak si člověk nějak zvykne. A teď si třeba někdy i říkám: To je zajímavý, že se s tímhle klukem můžu líbat, protože se mi líbí,“ nechala se slyšet v show Jana Krause před pár lety.

VIDEO: Blesk Podcast: „Neměla jsem odvahu se na sérii Božena podívat,“ říká odbornice Pokorná

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: „Neměla jsem odvahu se na sérii Božena podívat,“ říká odbornice Pokorná Blesk

Divoký sex

V předposledním díle minisérie Božena ale byla v posteli buď ve tmě, nebo oblečená, přitom v předchozích dvou bylo tolik sexu, že se někteří diváci až pohoršovali. A Anna Kameníková, která hrála Boženino mladší já, musela odhalit i ňadra a předvádět vášnivý sex s Janem Nedbalem (30) alias Václavem Bolemírem Nebeským (†63). Podle zjištění Blesku to nebylo tím, že si Geislerová odhalené scény nepřála. Naopak. „Aňa by asi klidně ukázala víc, ale Božena zažívala jedinou absolutní lásku s Nebeským. Všechny ostatní milostné akty, jak u Aničky Kameníkové, tak u Ani Geislerové, jsou polooblečené. Chtěli jsme ukázat, že s Václavem Bolemírem Nebeským šlo o splynutí duší,” vysvětlila Blesku režisérka Lenka Wimmerová (50).

Zahalená herečka

A kreativní producent Michal Reitler (50) její slova jen potvrdil: „Míra otevřenosti sexuálních scén je dána druhem vztahu, který Barbora zažívala. Nikdy u ní už nic nemělo takové obrátky jako vzplanutí k Nebeskému.” Ostatně i Geislerová se zastala tvůrců, kterým diváci spílali, že do seriálu zařadili příliš mnoho sexu. „Dívala jsem se na facebook, co píšou různý lidi za komentáře k Boženě, a vlastně ničím se to nezměnilo. Po zhlédnutí prvních dvou dílů lidi nejvíc šokuje, že měla sex a že byla nevěrná manželovi,“ překvapilo Aňu Geislerovou, za co jsou diváci schopni v 21. století odsoudit první českou spisovatelku. „Píšou komentáře typu: To mám teď dětem říct, že se učí ve škole o té ku*vě, a: To jim máme číst díla téhleté ku*vy...“ rozohnila se v DVTV. 

Méně sexu

Božena Němcová byla známá svou promiskuitou a zálibou v milencích, což tvůrci zohlednili i v seriálu. „Božena žila svůj život velice intenzivně nejen srdcem, ale i tělem. A my jsme se tomu nechtěli vyhýbat. Taky jsme chtěli ukázat, jaký je rozdíl mezi sexem a milováním s někým, koho milujete, a kdy musíte plnit manželskou povinnost,“ popsala režisérka Lenka Wimmerová.

Fotogalerie
67 fotografií