Když se Dana před deseti lety odstěhovala z Prahy do Mladé Boleslavi, kde žije její dcera Lucie Matoušková (47), kontakt se sestrou ještě pravidelně udržovala. „Do Prahy nejezdím, ale s Janou si voláme,“ tvrdila deníku Aha! herečka.

Nezbývají síly

Tehdy Jana opustila kvůli vážné nemoci po 18 letech Divadlo na Vinohradech. Šuškalo se, že jde o parkinsona. „To není jisté. Má svoji lékařku s obrovskými zkušenostmi, která tu nemoc studovala i ve Švédsku. A ta sestře řekla, že si není jistá, zda jde o tuto chorobu, že jí to potvrdit nemůže,“ řekla tehdy Dana. Zdálo se, že sestry mají mezi sebou ty nejlepší vztahy. To se ale zřejmě změnilo. „Od té doby, co jsem ležák, se sestrou nejsme ani v kontaktu. Nevíme o sobě. Nemám na ni ani telefon. Já mám ale dost co dělat se sebou, nezbývá sil starat se o něco jiného,“ svěřila teď ovšem Aha! Jana.

Ani na pohřbu

S jednou z našich nejlepších hereček je to opravdu vážné. „Tam, kam nutně potřebuju, si s pomocí chodítka dojdu. Třeba k doktorovi, když mě dovezou, se nějak došourám. Jinak je ze mě ale opravdu ležák, proto nikam nechodím,“ posteskla si herečka. Kvůli špatnému zdravotnímu stavu nešla ani na pohřeb svého muže, herce Luďka Munzara (†85), od jehož smrti uplynou 26. ledna už dva roky. A nebyla tam vidět ani Dana.

Ve stopách Brejchových?

Že by Dana a Jana šly ve šlépějích hereckých sester Hany (74) a Jany Brejchových (80)? Starší a slavnější Jana je také velmi vážně nemocná, přesto spolu nekomunikují.

VIDEO: Gott obětí hackerů! A Hlaváčová nemohla přihlížet poslednímu přání Munzara

Video
Video se připravuje ...

Gott obětí hackerů! A Hlaváčová nemohla přihlížet poslednímu přání Munzara Barbora Horáková

Fotogalerie
19 fotografií