Silně věřící herec svým chováním všechny překvapoval. „On měl ženu i milenku. Líbil se babám, i když nebyl žádný krasavec, ale jak byl charismatický, tak měl takový stálý zobání...“ prozradila Květa Fialová (†88).

Kvůli jeho poslední lásce, inspicientce Národního divadla Marice Skopalové (75), dokonce skončilo jeho letité přátelství s hereckým kolegou Rudolfem Hrušínským (†73). „Kemr byl v každém případě velmi zvláštní a podivínský člověk. Jednou se v divadle zamiloval do inspicientky, a když ji Hrušínský přátelsky poplácal po zadku, tak mu dal facku!“ vzpomínala Jiřina Švorcová (†83). Do smrti se ti dva už neudobřili...

Skopalovou Kemr dokonce tak miloval, že pro ni ještě za svého života připravil místo ve svém hrobě v Praze, zatímco jeho zákonitá manželka, herečka a režisérka Eva Foustková (†66), odpočívá v Kladně.

VIDEO: Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová?

Video
Video se připravuje ...

Plachý herec Josef Kemr: Co o něm řekly Bohdalová, Skořepová a Maciuchová? 

Přestože bylo jejich manželství bezdětné, jak vyšlo najevo před osmi roky, herec zplodil nemanželského syna Vladimíra Poláčka (68). Jeho matka byla herečka, s níž se prý Josef zapletl během natáčení nějakého budovatelského filmu. To, že je levoboček slavného herce, prozradila synovi až na smrtelné posteli.

„Řekla mi, že je můj otec. Ale nechtěla, abych se v tom šťoural. Podrobnosti neznám,“ přiznal před lety Vladimír, který se tehdy živil jako trhovec. U stánku v jižních Čechách byl vždy atrakcí i díky své neoddiskutovatelné podobě s otcem...

Jména předků Ferdinand Sličný a Josefa Šílená, o kterých Kemr v pohádce tvrdí, že postavili jeho zámek, nejsou vymyšlená a v naší historii se skutečně objevila.

VIDEO: Sovák a Kemr v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl?

Video
Video se připravuje ...

Sovák a Kemr v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
36 fotografií