Smutnou zprávu oznámil syn zesnulého skladatele Vadim Petrov na sociální síti. „Dnes vpodvečer po dlouhé nemoci zemřel táta, hudební skladatel Vadim Petrov. Bylo mu 88 let,“ napsal v pondělí bez dalšího vysvětlení.

Druhý den přidal podrobnosti. „Táta zemřel na potíže z ozařování krku před deseti lety. Měl recidivy zápalu plic. V neděli šel do nemocnice, v pondělí ráno usnul a pak se už neprobudil. Nebyl pozitivní na covid, nemělo to s ním co dělat,“ popsal.

Poslední léta ale neměl jednoduchá. „Nemohl ani pořádně jíst. Ke konci už na tom byl hodně špatně,“ řekl Blesku člověk blízký rodině. Podle něj se Vadim s tátou stihl ještě rozloučit - jako kdyby tušil, co se bude dít. Den před skladatelovou smrtí za ním byl i s rodinou na návštěvě. Stihli si spolu i popovídat.

„Ale bylo znát, že odcházení nebude mít dlouhého konce…“ dodal rodinný přítel s tím, že Vadimovi hned kondolovala jak jeho bývalá partnerka Petra Černocká (71), tak i exmanželka Zlata Adamovská (61).

VIDEO: Ženatý Vágner nachytán s novou ženou! A utajená veselka známých herců.

Video
Video se připravuje ...

Ženatý Vágner nachytán s novou ženou! A utajená veselka známých herců. Bára Horáková, Lukáš Červený

A Petrov junior to potvrdil: „V sobotu jsme byli u našich, táta poklimbával, ale probral se, když jsme se bavili o muzice, a pak řekl potichu: Jsem vděčnej, že jsem mohl všechnu tu hudbu napsat. Mluvil tak nějak mimo nás, jako kdyby někomu oznamoval, že svou práci považuje za hotovou.“

Na milovaného dědu, k němuž vždy vzhlížela, zavzpomínala na sociální síti také vnučka Petrova Linda Vojtová. Tu má díky dceři Taťjáně. „Dneska je moc smutný den. Odpočívej v pokoji, dědo, mám tě ráda,“ vzkázala do nebe topmodelka.

VIDEO: Linda Vojtová na koncertě dědečka Vadima Petrova

Video
Video se připravuje ...

Linda Vojtová na koncertě dědečka Vadima Petrova Tereza Kovářová

VIDEO: Topmodelka Linda Vojtová: Podlomené zdraví v rodině ji vrátilo do Česka!

Video
Video se připravuje ...

Topmodelka Linda Vojtová: Podlomené zdraví v rodině ji vrátilo do Česka! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
37 fotografií