Známý šéfkuchař a porotce kulinářské show MasterChef se po dvouhodinové operaci plotének, třech dnech strávených na jednotce intenzivní péče a jednom dni na standardním pokoji již odebral domů. „V pondělí jsem byl už převezený na standardní pokoj. V úterý mě propustí domů, ale na rehabilitaci budu moct nastoupit až za tři měsíce,“ řekl v pondělí Blesku šéfkuchař michelinské restaurace Field. A skutečně v úterý už mu bylo propuštění umožněno.

Chirurgický zákrok, který absolvoval, byl poměrně náročný. Stav Radka Kašpárka byl totiž velice vážný, kvůli vyhřezlým plotýnkám dokonce přestal hýbat prsty u nohou. Kromě toho mu přestávala fungovat i celá pravá končetina, podlamovala se mu bezdůvodně kolena. „Kvůli tomu jsem šel na vyšetření, po kterém se lékaři rozhodli pro neodkladný zákrok,“ upřesnil své nepříjemné zdravotní problémy pro web ŽivotvČesku.cz.

Vše ale naštěstí proběhlo hladce a on byl konečně propuštěn domů, kde na něj čeká manželka Andrea, toho času v jiném stavu. „Aktuálně se cítím fajn. Ale samozřejmě mám řadu omezení, přeci jen šlo o operaci v oblasti páteře, která byla poměrně náročná. Chachara ale jen tak nic nezlomí. Jsem ale rád, že mě propustili,“ liboval si vyhlášený kuchař, jehož restaurace Field pětkrát po sobě získala prestižní michelinské ocenění.

Podle svých vlastních slov se za svou paní již velice těší, byť je mu jasné, že jí zrovna teď nebude schopný pomáhat s péčí o tři dcery (dvě má z předchozího vztahu on a jednu zase ona, spolu teď čekají první společné dítě). Ostatně i do sanitky, která ho vezla domů, ho ještě zdravotníci přesouvali na lůžku...

VIDEO: Kuchyně se Kašpárkovi obrátila o tři sta šedesát stupňů. Odpověděl i na Pohlreichovu kritiku.

Video
Video se připravuje ...

Kuchyně se Kašpárkovi obrátila o tři sta šedesát stupňů. Odpověděl i na Pohlreichovu kritiku. Markéta Volfová, Lukáš Červený

„Pomalu se pokusím začlenit do normálního života, i přesto, že teď musím chvíli chodit o berlích,“ plánuje si Kašpárek, kterého nyní budou čekat rehabilitace. Ty by měly začít přibližně za tři měsíce. Kromě toho se chce prý zaměřit i na své podnikání, až opadne druhá vlna koronavirové pandemie.

„Naštěstí je všechno připravené na otevření, až se situace s epidemií umoudří, tak musím dojíždět i tam…“ připouští tento mistr vařečky, jehož podnik během zuřícího viru covid-19 vařil zdarma obědy pro motolské zdravotníky. Shodou okolností právě na oddělení spondylochirurgie v nemocnici Motol nakonec skončil, jak se říká, pod kudlou.

VIDEO: Titul MasterChef Česko 2020 vybojoval Roman Staša! Porazil Pavlínu!

Video
Video se připravuje ...

Titul MasterChef Česko 2020 vybojoval Roman Staša! Porazil Pavlínu! TV Nova

Fotogalerie
37 fotografií