„V souvislosti s dnešním státním svátkem bych se ráda vyjádřila ke státnímu vyznamenání, které se pan prezident Miloš Zeman letos rozhodl udělit in memoriam mému otci,“ oznámila Dominika v úvodu svého prohlášení pro ČTK.

„Řád Bílého lva si můj táta právem zaslouží. Celý život tvrdě dřel a obětoval se lidem, jak loni prohlásil prezident Miloš Zeman,“ míní blondýnka, a dokonce přišla s poměrně šokujícím tvrzením ohledně svého slavného táty Karla Gotta.

„Tatínek měl pana Zemana rád, uznával ho, a proto ho také v roce 2013 podpořil během prezidentské volby. Vím, že když se před první prezidentskou volbou ukázalo, že tatínkova původně nepřímo řečená podpora směřuje k Miloši Zemanovi, zalekl se a prohlásil, že přece jeho jméno napřímo neřekl,“ tvrdí Gottová o Slavíkovi, který se přitom k politice zásadně nevyjadřoval.

VIDEO: Dominika Gottová: O mrtvém otčímovi, osamělé mámě i válce s Rezkovou

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: O mrtvém otčímovi, osamělé mámě i válce s Rezkovou David Turek, Lukáš Červený

„Ale jak mi sám krátce poté sdělil, skutečně chtěl svými slovy podpořit právě Miloše Zemana,“ uvedla dokonce Dominika, která má za sebou poměrně bouřlivou minulost spojenou se závislostí na alkoholu a lécích.

„Jsem nesmírně ráda, že pan prezident, až to půjde, předá zástupcům naší rodiny státní vyznamenání. A věřím, že lidé budou mít někdy možnost toto vyznamenání pro tatínka vidět a nezůstane někde skryté. Byla by to velká škoda!“ dodala ještě a poslala přání příjemného prožití státního svátku a také pevného zdraví.

Za co Gott řád dostal?

  • Typ vyznamenání: Řád Bílého lva občanské skup. I. třídy (za zvláště vynikající zásluhy o stát v oblasti umění)

  • Zdůvodnění Hradu k vyznamenání Karla Gotta:

    Český zpěvák a malíř. V letech 1965–2019 se prodalo více než 50 milionů jeho hudebních nosičů, což z něj učinilo nejúspěšnějšího českého interpreta všech dob. Během kariéry vydal stovky sólových alb na domácí scéně i v zahraničí. Získal celkem 42x ocenění Zlatý slavík, stejně jako mnoho dalších hudebních cen.
  • Karla Gotta vyznamenal při příležitosti 28. října v roce 2009 prezident Václav Klaus. Tehdy mu byla udělena medaile Za zásluhy. 

VIDEO: Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Fotogalerie
71 fotografií