Hned na úvod Suchoň připomněl jednu jeho větu, kterou Kubek nedávno pronesl: „Pane prezidente, ještě k vašemu vyjádření ve zkratce: ‚Lékaři padají na hubu a lidé si chodí kupovat biomrkev.' To jste myslel jak?“ tázal se ostře v živém vysílání šéfa České lékařské komory.

„To jsem myslel tak, že minulý týden zemřelo 760 pacientů, tento týden přes veškerou naši snahu zemře dalších tisíc lidí... a já se ptám, jak dlouho ještě budou muset umírat lidé, aby lidé konečně vzali na vědomí, že nám opravdu hrozí vážná epidemie a začali se podle toho chovat,“ vysvětlil své tvrzení Milan Kubek.

VIDEO: Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem!

Video
Video se připravuje ...

Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem! TV Nova

Moderátor jako by jeho slova neslyšel a dál ho zajímaly pouze povolené trhy a lidé, kteří tam byli. „V neděli byl slunečný den, jestli narážíte na ten trh na náplavce, bylo sluníčko. I sám pan premiér na svých sociálních sítích vyzýval, pojďte ven, protože vitamin sluníčkový je to nejlepší. A vy pak vytváříte pocit, že ten, kdo si koupí biomrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé,“ argumentoval na oplátku Petr Suchoň, a oheň už byl na střeše...

VIDEO: Suchoň zhubl ze 110 kg: V kostymérně už na něj neměli obleky!

Video
Video se připravuje ...

Suchoň zhubl ze 110 kg: V kostymérně už na něj neměli obleky! Mirka Dvořáková, Jan Jedlička

Kubek na to opět odpověděl, ať se lidé zdržují co nejvíce doma a vyhýbají se hromadným akcím. A hlavně, aby nosili roušky, které pomáhají v boji proti šíření covidu-19. „Vaše slova jsou bohapustá demagogie a mě velmi mrzí, že stávající kritickou situaci takto zlehčujete,“ pokoušel se rozjetého zprávaře uklidnit Kubek. Marně, Suchoň mu dál skákal do řeči a zajímala ho jen biomrkev a trhy.

Po odvysílání se na sociálních sítích rozjela velká diskuze, většina byla výstupem Suchoně pobouřená, ale našli se jedinci, kteří za jeho dotazy stojí. To se úplně nedá říct o jeho zaměstnavateli.

„Jde o selhání moderátora, který nedodržel základní novinářská pravidla. Budou z toho vyvozeny důsledky. Jménem redakce zpravodajství se za tuto politováníhodnou věc panu Kubkovi i všem divákům omlouvám,“ uvedl ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska.

Omluvil se i „viník“ Suchoň

„Dobrý večer. Chtěl bych se divákům, kolegům a zejména panu prezidentovi České lékařské komory Milanu Kubkovi veřejně omluvit za obsah a formu rozhovoru v Televizních novinách 26. 10. 2020. Vedení rozhovoru jsem po všech stránkách, a zejména pak emocionálně, nezvládl. Také na mě dolehla tíha posledních náročných týdnů a aktuálního nepříznivého vývoje pandemie v ČR, což ovšem v žádném případě nemůže sloužit jako omluva za to, jak neadekvátně a neprofesionálně jsem reagoval. Moderátor hlavní zpravodajské relace musí být za všech okolností nestranný a rozhodně se nemůže nechat ovládnout emocemi tak, jako se to stalo mně. Panu prezidentu Kubkovi jsem se omluvil alespoň telefonicky a vážím si toho, že mou omluvu přijal. A teď se jemu, i vám, omlouvám veřejně. Způsob, jakým jsem vedl rozhovor, do hlavní zpravodajské relace v žádném případě nepatří. Promiňte. Petr Suchoň.“

VIDEO: Suchoň o vztahu na dálku: Jsem stovky hodin na drátě!

Video
Video se připravuje ...

Suchoň o vztahu na dálku: Jsem stovky hodin na drátě! KAROLÍNA HOŠEK, JAN JEDLIČKA

Fotogalerie
16 fotografií