Muzikálový představitel Draculy 13. října zveřejnil otevřený dopis prezidentu Miloši Zemanovi, v němž dal jasně najevo své zklamání z prezidentova arogantního chování, obzvláště v současné náročné situaci ohledně koronaviru. Mimo jiné se mu nelíbily drsné bonmoty hlavy státu na adresu umělců. Dopisem v podstatě ukončil své dlouholeté přátelství s politikem, kterého dlouho podporoval. Rozhodl se také vrátit ocenění, jež z rukou Zemana v roce 2016 obdržel. „Dvacátého osmého tam přijdu medaili vrátit. Na ceremoniál určitě ne, tam mě nepozvou, ale během dne,“ plánoval ještě ten den ve studiu Blesku.

Posléze dokonce vyzýval veřejnost, aby ho doprovázela, ovšem od toho záměru se brzy rozhodl upustit vzhledem k stále přísnějším opatřením kvůli koronaviru. Sám se ale na Hrad vydat chtěl, o čemž na sociální síti informoval ještě 23. října. „Vzhledem k aktuálním vládním nařízením se Daniel dne 28. 10. 2020 rozhodl vykonat sám za sebe neveřejnou procházku z Vyšehradu na Pražský hrad. Na jejím konci rovněž neveřejně a bez účasti médií vrátí na Pražském hradě státní vyznamenání,“ stálo na jeho oficiálních stránkách na facebooku. Vyrazit měl původně kolem půl třetí odpoledne a svou výpravu chtěl natáčet a vysílat živě. Chtěl tím prý upozornit na nezávislost a hodnotu lidské svobody, zároveň vyjádřit svůj nesouhlas s postupy vlády a představitelů naší země.

Přímo ve sváteční den ale nakonec zpěvák od svého rozhodnutí ustoupil úplně. „Jak všichni víme, vláda opět přitvrdila ve svých nařízeních,“ napsal na sociální sítě Dan. „Jsem rád, když v této době kdokoliv vyjádří svůj nesouhlas s omezováním lidských práv a svobod. Jsem však toho názoru, že účast na veřejných shromážděních se nyní může obrátit proti nám všem (viz např. poslední větší demonstrace 18. října na Staroměstském náměstí). Vzhledem k náladě, která v naší zemi panuje, jsem přesvědčen o tom, že je třeba hledat jiná konstruktivní řešení,“ myslí si.

VIDEO: Dan Hůlka v Blesku: O dopisu Zemanovi, vrácení metálu a změně povahy

Video
Video se připravuje ...

Dan Hůlka v Blesku: O dopisu Zemanovi, vrácení metálu a změně povahy Petr Macek, Aleš Brunclík

„Proto jsem se rozhodl zrušit dnešní plánovanou procházku. Procházku z Vyšehradu na Pražský hrad jsem avizoval v době zveřejnění otevřeného dopisu prezidentovi, kdy jsme se ještě mohli relativně svobodně scházet a shromažďovat. Původním záměrem bylo vytvořit průvod těch, kteří stejně jako já nesouhlasí s jednáním čelních představitelů naší země během tzv. koronavirové krize,“ vysvětloval.

„Když vláda přitvrdila, udělal jsem z veřejné procházky neveřejnou a mnoho z vás mi psalo, že se ke mně ,náhodně' připojí. Mezitím vláda opatření opět zpřísnila a já si nemohu vzít na svědomí jakýkoli případný zásah proti lidem, kteří by se ke mně (byť ,náhodou') přidali,“ doplnil umělec, který se tak snaží, aby se jeho fanouškům nic nestalo, ale zároveň, aby jeho akce nebyla podnětem k nějakým nepokojům a situace se nevymkla podobně, jako tomu bylo na zmíněné demonstraci na Staroměstském náměstí. O tom, zda si Hůlka hodlá svou medaili ponechat, nebo ji vrátí v tichosti, případně později, až se vše uklidní, ale nepadlo ani slovo. Na závěr této aféry si tak musíme přece jen ještě počkat.

VIDEO: Daniel Hůlka: Znovu mu padne do náruče jeho ex Šárka Vaňková!

Video
Video se připravuje ...

Daniel Hůlka: Znovu mu padne do náruče jeho ex Šárka Vaňková! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
45 fotografií