Celá kauza začala v pondělí večer, když Suchoň vedl živý rozhovor s šéfem České lékařské komory Milanem Kubkem (52) na téma covid-19. Moderátor se neustále vracel k poněkud drsnému výroku a očividně to pro něj bylo palčivé téma. „Pane prezidente, ještě k vašemu vyjádření ve zkratce: ‚Lékaři padají na hubu a lidé si chodí kupovat biomrkev.' To jste myslel jak?“ ptal se, ale respondenta nenechal pořádně domluvit a stále požadoval vysvětlení, proč lékař »svalil vinu« za rekordní nárůsty nakažených koronavirem na ty, kdo navštívili o víkendu trhy, ačkoliv třeba ani žádné opatření neporušili. Připomněl také tweety končícího ministra zdravotnictví Romana Prymuly (56), který venkovní aktivity ještě v minulém týdnu doporučoval. 

Jenže tak trochu tak odhalil vlastní názory na celou situaci a očividně mu přitom ujely nervy. Na sociálních sítích se posléze okamžitě strhla vlna kritiky a Petra přímo v živém vysílání zkritizoval i další respondent. Není divu, že Suchoň se posléze veřejně omluvil. 

„Dobrý večer. Chtěl bych se divákům, kolegům a zejména panu prezidentovi České lékařské komory Milanu Kubkovi veřejně omluvit za obsah a formu rozhovoru v Televizních novinách 26. 10. 2020. Vedení rozhovoru jsem po všech stránkách, a zejména pak emocionálně, nezvládl. Také na mě dolehla tíha posledních náročných týdnů a aktuálního nepříznivého vývoje pandemie v ČR, což ovšem v žádném případě nemůže sloužit jako omluva za to, jak neadekvátně a neprofesionálně jsem reagoval. Moderátor hlavní zpravodajské relace musí být za všech okolností nestranný a rozhodně se nemůže nechat ovládnout emocemi tak, jako se to stalo mně. Panu prezidentu Kubkovi jsem se omluvil alespoň telefonicky a vážím si toho, že mou omluvu přijal. A teď se jemu, i vám, omlouvám veřejně. Způsob, jakým jsem vedl rozhovor, do hlavní zpravodajské relace v žádném případě nepatří. Promiňte. Petr Suchoň.“

VIDEO: Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem!

Video
Video se připravuje ...

Zkrat moderátora Suchoně v Televizních novinách: Podívejte se na jeho hádku s Kubkem! TV Nova

Tak zněla kajícná slova samotného aktéra a vedení nováckého zpravodajství se netajilo tím, že to považuje za vážné pochybení, které hodlá řešit. Ovšem pravda je, že na facebooku se pod omluvou Suchoně strhla další přestřelka, v níž se ukázalo, že někteří diváci dávají moderátorovi v podstatě za pravdu a nechápou, proč by měl brát svá slova zpět. „Za tohle se omlouvat nemusíte, za tohle byste měl dostat mimořádné prémie. Řekl jste pravdu a názor většiny lidí a alespoň i v médiích ukázal, že se umíte bránit, nic špatného neudělal, spíš velká pochvala,“ mínil například divák David a jeho komentář označilo »likem« přes tisíc dalších lidí. 

Navíc podobný názor se ještě několikrát opakoval. „Myslím si, že pan Suchoň neřekl nic špatně a není tedy se za co omlouvat...lidé už jsou opravdu nervózní, já být na jeho místě poslala bych je oba do..k šípku,“ svěřila se například paní Radka. „Neomlouvejte se, máte právo vyjádřit svůj názor, který podporuje velká část národa, i když jste moderátor...mluvil jste pravdu...braňte se, nedejte se vydírat,“ vyzývala ho další divačka.

Ovšem zdaleka ne všichni byli ve facebookové diskuzi k Suchoňovi takto smířliví, naopak mnozí lidé ho dál tepali hlavně za nestrannost a neprofesionalitu. „A co takhle nestrannost, profesionalita? Jeho názory spoustu lidí nezajímají, ty ať ventiluje v soukromí. Jedině k dobru mu je, že si vše uvědomil a omluvil se,“ rozepsala se divačka Pavlína. „No, bylo to už hodně, to je pravda. Až jsme se divili, že chudák pán nezahodil mikrofon a neodešel,“ ohodnotil hádku v přímém přenosu zase Pavel. Další komentující přizvukovali, a dokonce se někteří nechali slyšet v tom smyslu, že jim z dané situace bylo až zle. „Profesionalita je pro Vás zřejmě cizí slovo,“ vzkázal dokonce kdosi Suchoňovi. Toho nyní pravděpodobně čeká za jeho tzv.»zkrat« postih. O jaký přesně půjde, ale ukáže zřejmě až čas.

VIDEO: Další dvě oběti covidu mezi slavnými! Suchoňův zkrat ve vysílání! A rozchod Grossové

Video
Video se připravuje ...

Další dvě oběti covidu mezi slavnými! Suchoňův zkrat ve vysílání! A rozchod Grossové! Blesk

Fotogalerie
39 fotografií