Psala se polovina 80. let, kdy tehdy ještě Darinku Rolincovou proslavil duet s Karlem Zvonky štěstí. Tutéž píseň přezpívali do němčiny s názvem Fang das icht. „Lidé byli nadšení. Na koncertech v Německu mě vytleskávali, zastavovali mě na ulici, když jsme tam vyjeli na turné několika desítek koncertů. Znali mě,“ pochvaluje si zpětně Dara.

VIDEO: Dara Rolins: Šaty, ve kterých jsem poprvé zpívala s Gottem, má maminka v mauzoleu

Video
Video se připravuje ...

Dara Rolins: Šaty, ve kterých jsem poprvé zpívala s Gottem, má maminka v mauzoleu Adam Balažovič/BPŽ

Západní marky

Vydavatelství Polydor, které Karla zastupovalo, nabídlo na základě úspěchu Darince smlouvu. „Jejich prapůvodní myšlenka byla, že mi rozjedou sólovou kariéru. Chtěli, abych pokračovala v nakreslené linii. Prostě pop pro starší a pokročilé. Chtěli mě navléknout do dirndlu. Pro moji pubertální hlavu naprosto nemyslitelná představa,“ zavzpomínala slovenská zpěvačka s tím, že šlo o velké peníze. „Mohla jsem vydělat statisíce, možná miliony. V tehdejší době! Všichni byli nadšení,“ popsala.

Štaidl a spol.

K podpisu připravené smlouvy, otevírající cestu k pohádkovému bohatství, usedli s Darinkou nejen Karel, ale také Ladislav Štaidl (75) a další členové jeho tehdejšího orchestru. „Všichni se tvářili, že mi předkládají svatý grál. Navíc v západních markách. Pak jsem tam seděla já a moje máma. Nikdo nepočítal s tím, že bych řekla cokoli jiného než jedno velké ano. A já řekla: Nein. Danke schön, aber nicht,“ jasně si vzpomněla Dara.

Nabídka, která se neodmítá

Gotta podle zpěvačky srazilo odmítnutí smlouvy na kolena. „Karel se nejdřív zhroutil. Puberťačka blbá! Taková nabídka se přece neodmítá! A dlouho mi to nemohl odpustit, nebo spíš zapomenout. Až po několika letech mi řekl, že vůči mně od té doby cítí velkou úctu. Že si dlouho myslel, že jsem udělala největší chybu svého života, ale že si mě za to vlastně váží,“ doplnila Rolins.

VIDEO: Dara Rolins a její potěšení: Randím o sto šest! Muži o mně sní
Video
Video se připravuje ...

Dara Rolins a její potěšení: Randím o sto šest! Muži o mně sní Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií