Mezi prvními dorazily členky zpěvákova fanklubu, který patří k jedněm z nejpočetnějších v republice. Sám Karel na ně nedal dopustit a za svého života pravidelně jezdil na besedy. Fanynky neodradil ani fakt, že Gottův hrob v den výročí jeho smrti střežila ochranka, kterou najala rodina po domluvě s hřbitovní správou. „Pomůžeme se střežením a úklidem hrobového místa,“ potvrdil Blesku ředitel Správy pražských hřbitovů Karel Kobliha. Do dění na hřbitově se ale nevměšovali.

VIDEO: Producent František Janeček: Gott byl celoživotní zpochybňovač!

Video
Video se připravuje ...

Producent František Janeček: Gott byl celoživotní zpochybňovač! Petr Macek, Jan Jedlička

Kde je Ivana?!

Kromě šustění větru se na hřbitově kolem poledne začaly ozývat i Gottovy písničky. Jeden z fanoušků je hlasitě pouštěl ze svého mobilu a pohnutě se mu klaněl. Dorazit bohužel nemohla vdova Ivana Gottová (44), která musí být kvůli onemocnění covid-19 v izolaci.

Podle mluvčí Anety Stolzové (38) by ale i tak tento den Ivana přenechala svého Karla jeho fanouškům a vzpomínala na něj raději doma. „Na hřbitov chodíme s rodinou poměrně často, ale soukromě,“ řekla Blesku za rodinu tisková mluvčí. „Na Karla vzpomínáme v srdci a doma,“ dodala Stolzová.

VIDEO: Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu

Video
Video se připravuje ...

Gottův film Karel má trailer: Ukazuje ho na kapačkách i ve chvíli, kdy mu doktor řekl prognózu Karel Gott Agency

Fotogalerie
111 fotografií