Přestože se pan profesor objeví v kamenické nemocnici až 29. října, první natáčecí den už má za sebou.

„Těžké pro mne bylo to, abych při opakovaném záběru z jiného pohledu kamery dokázal říkat přesně to, co jsem říkal v záběru předchozím,“ popsal Blesku přednosta kardiocentra pražského IKEM. Nabídku prý dlouho zvažoval.

„Rozhodující, proč jsem ji přijal, bylo to, že Petr Štěpánek dokázal přesvědčit moji ženu, která byla nejprve razantně proti, aby s tím souhlasila,“ přiznal na rovinu kardiochirurg.

Paní Blanka je totiž věrnou divačkou Ordinace v růžové zahradě 2. Manželovo herectví tak bude moct posoudit znaleckým okem. Sám pan profesor svůj výkon hodnotit nechce.

VIDEO: Vážený kardiochirurg Jan Pirk z IKEM hovoří o důležitosti včasné laické resuscitace.

„Vzhledem k tomu, že já v žádném případě nejsem herec, tak se nemohu hodnotit. Myslím, že je to spíš otázka pro pana režiséra a herecké partnery,“ smál se Pirk. Ordinace se teď vysílá každý čtvrtek od 20:20, a to vždy dva díly po sobě.

Před kamerou není překvapivě poprvé. „Jako student vysoké školy jsem si vydělával peníze účinkováním v komparzu. Mělo to tu výhodu, že jsme na konci natáčecího dne dostali, tuším, devětadvacet korun a mohli jsme jít večer na pivo,“ vzpomíná profesor Pirk. Zúčastnil se prý i natáčení filmu Rozmarné léto pod taktovkou režiséra Menzela (82) anebo Vorlíčkovy (†88) komedie Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky.

VIDEO: Herec z Ordinace Lupták přiznal přítele. A Belohorcová opustila Miami i manžela

Video
Video se připravuje ...

Herec z Ordinace přiznal přítele. A Belohorcová opustila Miami i manžela Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií