Byla to taková trefa, že z do té doby nepříliš známých herců udělal snímek Rebelové hvězdy. „Bylo mi jednadvacet a nechápala jsem, co se to děje. Po nás se najednou vrhaly davy dětí, co chtěly podpisy, a málem nás ušlapaly,” popsala atmosféru po premiéře slovenská herečka Zuzana Norisová (41), která se ze dne na den stala skutečnou celebritou.

Do tehdy štíhlounké, plavovlasé Norisové, která měla hlas jako zvon, a přitom dokázala něžně š-š-š-šepotat v kapkách deště, byla při natáčení v roce 2001 prý zamilovaná i půlka štábu. „Ze Zuzanky byla samozřejmě celá pánská část fascinovaná, ale já se nemohl věnovat žádným věcem kolem,” vtipkoval režisér Filip Renč.

Přestože tento muž Norisovou před bezmála dvaceti lety proslavil, teď se na něj vykašlala! Ani z nostalgie se do připravovaného znovuuvedení nenechala umluvit. Nejenom ona, ale skoro všechny tehdejší hvězdy prý reagovaly záporně! „Ano, sháněl jsem původní herce, ale do těch starších rolí, protože jsou samozřejmě o dvacet let starší. Ale všichni mají nějaké závazky, nebo jsou v očekávání,“ posteskl si Blesku Renč.

Ze „staré gardy“ nakonec přislíbil účast pouze Jan Révai (46). Známý herec, zpěvák a tanečník, jenž v roztomilém snímku ztvárnil objekt milostné touhy hlavní hrdinky Terezky, si zde střihne roli jejího tatínka, majitele malebné hospůdky.

VIDEO: Režisér Filip Renč o hudbě a o muzikantech

Ze známějších herců v muzikálu starší postavy ztvární třeba Petr Štěpánek (71), Vlastimil Zavřel (65), Jan Vlasák (77), Světlana Nálepková (60) či Jitka Schneiderová (47). Mezi mladými tvářemi se zase objeví například Roman Tomeš (32), hvězda seriálu Slunečná, Dominika Býmová (32), co se proslavila jako krásná servírka z Mostu!, zpěvačka Nikola Ďuricová (25) nebo Nelly Řehořová (19).

Jak to s novým ansámblem dopadne, to bude jisté až po premiérách, co jsou plánované 3. a 4. prosince tohoto roku. Již teď je ale jasné, že stejně jako starší verze uváděná v Divadle Broadway, i chystaná nová verze, připravovaná pro Hudební divadlo Karlín, přinese letní atmosféru a populární písničky 60. let rámované osudovým srpnem 1968. Novou inscenaci s novým obsazením tvůrci doplní dalšími písničkami - například Terezou od Waldemara Matušky (†76), Popocatepetl Twistem, který zpívala Eva Pilarová (†80), či Bránou milenců od Hany (71) a Petra (76) Ulrychových.

Cílem autorů je prý především to, aby se mladí diváci prostřednictvím muzikálu seznámili i s některými fakty z naší novodobé historie. „Ať to mladé generaci připomene období, které je finále toho filmu. Mým osobním přáním je, aby se i díky tomuto filmu začali trochu zajímat i o historii. Myslím, že srpen 68 by měla tahle generace poznat,“ nechal se slyšet autor libreta Zdeněk Zelenka (65).

VIDEO: Manželka Filipa Renče Maruška po karanténě: Druhé dítě? Nechme se překvapit

Video
Video se připravuje ...

Manželka Filipa Renče Maruška po karanténě: Druhé dítě? Nechme se překvapit 

Fotogalerie
36 fotografií