Herec a exmoderátor soutěže Chcete být milionářem? o sobě říká, že byl skoro 25 let závislý, a kdyby toho nenechal, mohl zemřít. „Mnoho asi nechybělo. Od 18 let jsem to dělal vrcholově. Ta potřeba už byla téměř na hraně,“ přiznal Martin, který se prý propil až k předstupni nechvalně známého deliria tremens. Alkoholické psychóze mnohdy končící smrtí. „Všechno je zdánlivě v pohodě, a pak začnou asociální projevy. Začnete nestíhat, odvolávat práci, je vám špatně. Nepamatujete si, co bylo dva dny zpátky. Začíná zoufalá potřeba se v časných ranních hodinách napít. Myslíte si, že vodka z vás není cítit. Dodnes se za to stydím, že to někteří ze mě cítili,“ svěřil se ve velmi otevřeném rozhovoru v DVTV. Závislý byl tak silně, že by toho prý tehdy nenechal, ani kdyby mu hrozili zbavením svéprávnosti. Zvládl to jen proto, že chtěl sám.

VIDEO: Martin Preiss se vrací na obrazovky! Řekl, co ho přivádí k šílenství!

Video
Video se připravuje ...

Martin Preiss se vrací na obrazovky! Řekl, co ho přivádí k šílenství! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Epileptické záchvaty

Větší problém než nesáhnout po sklence byla pro novou posilu seriálu Sestřičky ale závislost na lécích. Té propadl hlavně po svém rozvodu s první manželkou Klárou, se kterou má dceru Viktorii. Třináctileté manželství měl v roce 2004 zazdít kvůli románku se svou současnou ženou Martinou (44). Přestal spát a začal polykat prášky na spaní, které mu lékaři ve velkém předepisovali. Prý jich občas zvládl sníst i dvacet denně! „Setkal jsem se i s kardiologem, který jich konzumoval 400 denně, smáli jsme se mu, že to má jako müsli a přežil to,“ popsal s tím, že měl ale po vysazení epileptické záchvaty a vymylo mu to mozek.

Léčebna i záchytka

„Abstinenční příznaky jsou strašlivý. To množství jsem neustále zvyšoval,“ dodal a přiznal, že skončil nejen v léčebně, ale i na záchytce, kde se o něj vůbec nikdo nestaral. Paradoxně v těch nejtěžších chvílích se naučil být šťastný. „V léčebně vám stačí tepláky, lžíce a sprchový gel. Přestanete toužit po věcech, který jsou zbytečný,“ hlásá.

VIDEO: Martina Preissová o životě s psychicky nemocným manželem: Podívejte se, jak vypadám!

Video
Video se připravuje ...

Martina Preissová o životě s psychicky nemocným manželem: Podívejte se, jak vypadám! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
39 fotografií