Možnost uspořádat manželce klasický pohřeb Krampol striktně odmítl, celoživotně se takovým obřadům vyhýbá. „Byl jsem tátovi, hrozný zážitek, a vždycky je to trauma. Ten zesnulý už o ničem neví, je mu to už jedno a... Pozůstalí se utápí v žalu,“ vysvětloval kdysi pro Blesk.

„Mnohem lepší než ty naše východoevropské rituály plné smutku a zoufalství jsou podle mě obřady, co dělá židovská obec v Americe. Lidé se sejdou, sednou si do trávy, s láskou zavzpomínají na zesnulého a na hrob pak položí kamínky,” doplnil.

Podle toho se také zařídil a manželce Hance vystrojil spíše vzpomínkový mejdan pro přátele než tryznu. Přesto na Hanku zavzpomínali a vyslechli si i slova duchovního otce a též šamana. Na posledním rozloučení s Hankou Krampolovou usedli vdovec Jiří Krampol (82) a její syn Petr Krampol (40) v první řadě. Všechny sváry z minulosti byly tak zřejmě zapomenuty!

Vzpomínková sešlost se konala přesně týden poté, co Hanka Krampolová zemřela svému muži v náručí po celkovém selhání organismu. Herec si nepřál na akci rakev ani urnu. Dokonce přátelům řekl, aby nechodili v černém, i když sám nakonec dorazil ve smutečním.

VIDEO: Krampolová před smrtí v talk show: Kvůli grupen sexu jsem přišla o kamarádku! 

Video
Video se připravuje ...

Krampolová v talk show: Kvůli grupen sexu jsem přišla o kamarádku! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Krampol chtěl, aby všichni vzpomínali na jeho ženu, když ještě nebyla nemocná, ale plná života a veselá. „Pocházela z Kyjova a pořád zpívala,“ připomínal Jiří. Většina hostů tak čile konverzovala a bavila se mezi sebou. Sešlost se konala v restauraci Černý kohout patřící rodinné přítelkyni Šárce Grossové (50), vdově po expremiérovi Stanislavu Grossovi (†45). Dcera Natálka Grossová (17) dokonce hostům zazpívala s kolegou slavný duet Ariany Grande a Andrey Bocelliho »E Più Ti Penso«, česky »Čím víc na tebe myslím».

Sestra se o smrti dozvěděla z internetu

Rodina zasedla do první řady, kde nechyběl Hančin jediný syn Petr, kterému herec dal své příjmení. V posledních letech byly ale jejich vztahy na bodu mrazu.