Psychickými problémy začala Hana Krampolová trpět především po úmrtí své maminky Hany (†76) v roce 2012. Po několika nešťastných epizodách, kdy například paličkou na maso uhodila Jiřího po hlavě, protože jí byl údajně nevěrný, se uchýlila k antidepresivům.

Ty postupně začala kombinovat s alkoholem, aby si ulevila od bolestí, s nimiž se kvůli četným nehodám, poraněním a zlomeninám potýkala. V roce 2017 byla za tento nebezpečný zlozvyk hospitalizovaná na psychiatrické klinice z obav, že by si něco mohla udělat.

„Měla neustálé problémy s kolenem, ramenem, bolelo to, a tak blbě kombinovala prášky na bolest, na spaní, na uklidnění, potom si dala třeba jedinou skleničku, anebo ani nedala, a hned dostala záchvat,“ vysvětloval tehdy její manžel. Abstinence po propuštění z léčebny jí dlouho nevydržela. Hanka se opět poddala démonům a další problémy se začaly kupit.

V březnu 2019 Krampolovou na pokraji sil odvezli do nemocnice na oddělení JIP. Podle rodinného známého a fotografa Miloše Schmiedbergera tehdy vyhubla na 40 kilogramů. Místo jídla si totiž dopřávala až sto cigaret denně a pachuť tabáku zapíjela pivem. Její stav byl podle doktorů velice vážný a dávali jí jen 30 procent na přežití. Diagnóza zněla celkové vyčerpání organismu. Po bezmála měsíci se Hanka postavila na nohy a mohla odejít domů, díky péči svého milujícího, avšak psychicky ztrhaného manžela.

Video: Zoufalý Jiří Krampol o Hance: Chtěl těžce nemocnou ženu opustit?!

Video
Video se připravuje ...

Zoufalý Jiří Krampol sám na Muži roku: Opouští těžce nemocnou Haničku! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

O dva měsíce později Hanka s Jiřím odletěli do Tuniska na soustředění soutěže Muž roku, nehledě na to, že krátce před odletem se Hance udělalo špatně. Nedostatečná rekonvalescence po totálním vyčerpání organismu si nakonec vyžádala svou daň – Krampolová po dvou dnech v exotickém letovisku zkolabovala. Nestihla se pomalu ani smočit v moři.

Třebaže v hotelu rozlévali alkohol zdarma a číšníci vám prý automaticky dolévali, Hanka údajně nepila. Kolaps zapříčinil stále vysílený organismus. „Dovolenou hrůzy“ si Hanka přesto částečně užila. Po čtyřech dnech v nemocnici mezi odborníky, kterým nerozuměla ani slovo, se mohla vrátit zpátky do hotelu a zahájit opalovací sezonu.

Týden po návratu z Tuniska se však Krampolová opět ocitla na JIP. „Hanička je bohužel v Nemocnici Na Františku. Nejedla a její nechutenství trvá,“ potvrdil tehdy herec Jiří Krampol Blesku. Podle doktorů měla Hanka zničené orgány, žaludek a dvanácterník, jež mohly mít velký podíl na častých kolapsech a nechutenství. V pokročilém věku Jiří asi nečekal, že mu největší vrásky na čele bude stále dokola způsobovat o jednu generaci mladší manželka.

VIDEO: Krampolovi před měsícem v Blesku: Doufali ve šťastný konec!

Video
Video se připravuje ...

Krampolovi před měsícem v Blesku: Doufali ve šťastný konec! David Turek

A sotva ji doktoři po prozatím nejdelší hospitalizaci propustili, zařídil jí Jiří další turnus v léčebně Červený Dvůr. Chvíli to s Hankou vypadalo dobře, dokonce pár kilo přibrala a vyhublá postava nabrala druhý dech, v srpnu se však opět stěhovala do Bohnic a Jiří prozradil, že jí léky poškodily mozek. V únoru si navíc přímo v areálu léčebny stihla zlomit stydkou kost, doktoři jí místo operace naordinovali klid na lůžku.

V Bohnicích zůstala, pomineme-li časté propustky na „svobodu“ a delší odchod kvůli bolestem zubu, do dubna letošního roku. Stejného měsíce jí také měli z nohy vyndat šrouby, kvůli pandemii koronaviru se zákrok musel oddálit.

Poslední týdny svého života už ale Hana trávila po boku svého oddaného manžela, před necelým měsícem se dokonce objevili v redakci Blesku. Podle Jiřího se Hanka od hospitalizace v Bohnicích změnila k nepoznání a hýřila energií. Přesto to její organismus po letech zoufalých bojů vzdal.

VIDEO: Vážený kardiochirurg Jan Pirk z IKEM hovoří o důležitosti včasné laické resuscitace.

Fotogalerie
109 fotografií