Sylva Turbová se narodila 30. září 1947 v Opavě. V letech 1967 až 1971 studovala herectví na Vysoké škole múzických umění Bratislava, v sezoně 1971/1972 byla angažována ve Státním divadle v Košicích a od 1.srpna 1972 do 31.prosince 1998 byla členkou činohry Národního divadla.

Dcera slovenského zpěváka a herce Bela Turby se kromě divadla často pohybovala také u filmové a televizní tvorby. Ve třídílném televizním filmu Nepokojná láska hrála velkou roli zemědělské inženýrky Márii a úspěch tohoto slovenského televizního díla si o čtyři roky později vyžádal natočení dalších dvou dílů. Objevila se také ve slavném seriálu Třicet případů majora Zemana a ztvárnila výraznou postavu nacistické dozorkyně ve válečném dramatu Juraje Herze (†83) Zastihla mě noc.

Video: Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové

Video
Video se připravuje ...

Postráneckého posmrtné tajemství odhaleno! A to je fofr, radikální změna Vondráčkové Blesk TV

Turbová zůstala až do konce svého života bezdětná. Po svatbě s doktorem Václavem Holým se ale krátce realizovala jako nevlastní matka dětské hvězdy Tomáše Holého. „Tomáška jsme vychovávali spolu. I když byl u své mámy, s otcem a se mnou trávil spoustu času,“ prozradila před lety v rozhovoru pro slovenský Šarm. V době, kdy Tomáš tragicky zemřel, už ale s jeho otcem pár netvořila. Přesto si dodnes pamatuje moment, kdy se o Tomášově nehodě dozvěděla.

Když mi v noci exmanžel zatelefonoval a řekl mi tu hroznou zprávu, nemohla jsem tomu uvěřit. Mluvil takovým podivným hlasem. Zdálo se mi, jako by měl vypito.“ Sylva se posléze seznámila s o sedmnáct let mladším partnerem Ivem, který jí byl po boku až do samého konce. Ten přišel v roce 2015.

VIDEO: Zesnulý Skopeček: Před smrtí se cítil osamělý. A Nedvěd promluvil o komplikacích při porodu

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý Skopeček: Před smrtí se cítil osamělý. A Nedvěd promluvil o komplikacích při porodu Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
44 fotografií