Pořádně všechny vyděsil, když se na Den dětí toulal neznámo kde. Nezvedal telefon a jeho nejbližší o něj měli takový strach, že zkontaktovali policii. Objevovat se začaly i zprávy, že je autor a interpret hitu Severní vítr je krutý dezorientovaný a vážně nemocný.

Nikdo nebyl moudřejší ani poté, co se po pár hodinách našel. „Opravdu je mi špatně. Cítím se špatně. Já myslím, že tohle se musí nějak spravit samo. Já bych nerad o tom hovořil. Nechci o tom hovořit,“ řekl pro web TN.cz. sám Uhlíř, více ale dramatické události svého zmizení rozebírat nechtěl.

Společné neduhy

Až teď bratr Jiřího Suchého (88) naznačil, že by se mohlo jednat o psychické problémy, jaké má on sám. „Dočítám se, že se dnes kdekdo běžně dostává do stavu deprese, úzkosti, vyhoření, skleslosti a já nevím, jak se všem těm stavům říká. Už několik let na něco podobného mám prášky,“ svěřil se Ondřej Suchý. „A jsou tomu asi dva roky, kdy jsme si se skladatelem Jaroslavem Uhlířem při setkání v Praze, na Vinohradské třídě, porovnávali léky a s pobavením zjišťovali, které prášky máme na své neduhy společné,“ prozradil.

VIDEO: Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Nezvěstný Jaroslav Uhlíř (74) se našel: Policie ho převezla do nemocnice. Aktu.cz

Znamení Panny

Z jeho slov je cítit, že se jedná o psychické potíže. „Píšu zde o tom také proto, protože jsem Jardovi tak trochu rozuměl, když se 1. června ztratil a přiznám se, že bych rozuměl i tomu, že u něj mohlo jít o skutečné náhlé hnutí mysli, neb občas i já, rovněž zrozenec ve znamení Panny, podobné záchvěvy prožívám,” napsal Ondřej Suchý na svém osobním webu.

VIDEO: Rozvod Plekance a Vondráčkové je u konce. Rozdělí si miliony? A Uhlíř musel do Bohnic.

Video
Video se připravuje ...

Rozvod Plekance a Vondráčkové je u konce. Rozdělí si miliony? A Uhlíř musel do Bohnic. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií